Monday, July 4, 2011

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο Εθνικό Θέατρο

  • Ζητούν να μην εφαρμοστούν οι περικοπές
Από την κινητοποίηση των εργαζομένων στο Εθνικό Θέατρο
Από την κινητοποίηση των εργαζομένων στο Εθνικό Θέατρο   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας οι εργαζόμενοι του Εθνικού Θεάτρου στην είσοδο της πρώτης κρατικής σκηνής, εκφράζοντας την ανησυχία τους «για όλα όσα συμβαίνουν στον πολιτισμό και συγκεκριμένα στα κρατικά θέατρα». Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι του Εθνικού Θεάτρου ζητούν να διασφαλιστεί η απαρέγκλιτη, όπως λένε, τήρηση των όρων των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και να μην εφαρμοστούν οι περικοπές για την εκτός έδρας απασχόληση. Αυτήν την ώρα το Σωματείο Εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου συνεδριάζει σε συννενόηση με το Σωματείο Εργαζομένων του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) για ν' αποφασίσουν για τις περεταίρω κινητοποιήσεις τους.

Για σήμερα, Δευτέρα, το ΣΕΕΘ πραγματοποιεί 24ωρη απεργία για την επίλυση των αιτημάτων τους, ύστερα από απόφαση της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου (από τη στάση εργασίας εξαιρούνται οι φύλακες και ο χειριστής BMS, για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων).

Με αυτή την απεργία οι εργαζόμενοι της πρώτης κρατικής σκηνής «μπλοκάρουν» τα φορτηγά με τον εξοπλισμό της παιδικής παράστασης που θα ξεκινούσαν σήμερα για τις προγραμματισμένες παραστάσεις του έργου «Παραμύθι χωρίς όνομα» στη Θεσσαλονίκη.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

No comments: