Tuesday, July 5, 2011

ΕΣΒΗΣΕ Η ΑΝΝΑ ΜΑΣΕΙ: Από τον Χίτσκοκ στο «Ερωτικό μυστικό»

Πολυβραβευμένη, με δυναμική παρουσία στο αγγλικό θέατρο και τη μικρή οθόνη, η Αννα Μάσεϊ άφησε την τελευταία της πνοή στα 73 της χρόνια.

Από τον Χίτσκοκ στο «Ερωτικό μυστικό»   

Πολυβραβευμένη, με δυναμική παρουσία στο αγγλικό θέατρο και τη μικρή οθόνη, η Αννα Μάσεϊ άφησε την τελευταία της πνοή στα 73 της χρόνια. Κόρη των ηθοποιών Ρέιμοντ Μάσεϊ και Αντριάν Αλεν, με αδελφό τον υποψήφιο για Οσκαρ Ντάνιελ Μάσεϊ και νονό τον βετεράνο σκηνοθέτη Τζον Φορντ, η Αννα μεγάλωσε στο Λονδίνο, ενώ οι γονείς της χώρισαν όταν αυτή ήταν μόλις ενός έτους. Το θεατρικό της ντεμπούτο το τόλμησε στα 18 της με την "Απρόθυμη ντεμπιτάντ", κερδίζοντας μια υποψηφιότητα για βραβείο Τόνι, ενώ το κινηματογραφικό της ήρθε το 1958 με το "Απόσπασμα αμέσου δράσεως" του νονού Φορντ.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, έπαιξε μεταξύ άλλων στον "Ηδονοβλεψία" του Μάικλ Πάουελ, στο "Φρενίτις" του Αλφρεντ Χίτσκοκ, το "Ερωτικό μυστικό" του Νιλ ΛαΜπιουτ και κέρδισε το βραβείο Λόρενς Ολίβιε για τον δευτεραγωνιστικό της ρόλο στο θεατρικό "Η σημασία του να είναι κανείς σοβαρός", έργο στο οποίο έπαιξε και στο σινεμά. Είχε, ακόμη, βραβευτεί με Bafta για την τηλεταινία "Hotel du Lac". Το 2005, η βασίλισσα Ελισάβετ της έδωσε τον τίτλο CBE (διοικητής του τάγματος της βρετανικής αυτοκρατορίας). Από το 1958 έως το 1962 ήταν παντρεμένη με τον τηλεοπτικό Σέρλοκ Χολμς, τον ηθοποιό Τζέρεμι Μπρετ, και παντρεύτηκε ξανά το 1990.

No comments: