Monday, July 4, 2011

Στον αέρα παραστάσεις των ΚΘΒΕ και Εθνικού



Μπορεί η αριστοφανική και φεστιβαλική «Ειρήνη», την οποία ο Πέτρος Φιλιππίδης αφιέρωσε στη μνήμη του Θανάση Βέγγου (άλλωστε και ο ίδιος φάνηκε να κινείται ερμηνευτικά πάνω σε κάποιες μανιέρες του αξέχαστου ηθοποιού), χειροκροτούμενος θερμά, να έκανε μια πρωτιά - 3.000 από τα εισιτήρια προαγοράστηκαν μέσω Ιντερνετ, για πρώτη φορά τόσα πολλά - στέλνοντας ευοίωνο μήνυμα.
Ομως, την ίδια ώρα οι παραστάσεις του ΚΘΒΕ και του Εθνικού Θεάτρου «Μικρά Διονύσια», σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη και Γιάννη Ρήγα από τη μια και Σταμάτη Φασουλή από την άλλη, ήταν στον αέρα λόγω των κινητοποιήσεων ηθοποιών και εργαζομένων για τις εκτός έδρας αποζημιώσεις και την απόφαση ένταξης των κρατικών σκηνών σε καθεστώς ΔΕΚΟ με τον Ν. 3899/10.
Το ΚΘΒΕ δεν κατέβηκε χθες - όπως όριζε το όρντινο - στην Επίδαυρο και, όπως φαίνεται, δεν θα κάνει τις παραστάσεις του (έχει κλείσει φέτος, κατά πληροφορίες, 110 πιάτσες σε όλη την Ελλάδα, έναντι 130 του Εθνικού με τους «Σκηνοβάτες» και την επόμενη παραγωγή του, «Ηρακλής μαινόμενος»).
Η συνάντηση, την Παρασκευή, των καλλιτεχνικών διευθυντών Εθνικού και ΚΘΒΕ με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δεν έφερε αποτέλεσμα. Ετσι, οι εργαζόμενοι στο Εθνικό έχουν προγραμματίσει για σήμερα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ - σύμφωνα με πληροφορίες - αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από πλευράς της διεύθυνσης θεωρείται ότι έριξε λάδι στη φωτιά. Πάντως «Το παραμύθι χωρίς όνομα» της Παιδικής Σκηνής δεν θα ξεκινήσει σήμερα την περιοδεία του (από τη Θεσσαλονίκη).
  • ΤΑ ΝΕΑ: Monday 04 July 2011

No comments: