Wednesday, November 12, 2008

Ο Λαζόπουλος ανεβαίνει στη Στέγη

Ο Λάκης Λαζόπουλος, αυτόν τον χειμώνα, ανεβαίνει πάνω στη στέγη, ακολουθώντας ακριβώς την πορεία των νεύρων του μέσου Ελληνα. Ένα σπίτι βουλιάζει, το ποτάμι ξεχείλισε, δεν θα μείνει κανείς.

Ο Λαζόπουλος ανεβαίνει στη Στέγη

Το ποτάμι τα παρασύρει όλα! Πάνω στη στέγη ο Λάκης Λαζόπουλος, ως σύγχρονος Οδυσσέας, βουλιάζει όπως βουλιάζει και η ζωή μας στο σήμερα, στον «Βιοπαλαιστή στη Στέγη», την καινούργια του παραγωγή που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Αντιγόνη», στο καινούργιο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254).

Η Χρύσα Ρώπα, ως σύγχρονη Πηνελόπη, προσπαθεί να κρατήσει το σπίτι, το παιδί, τη ζωή που χάνεται. Ομως ο έρωτας και η αγάπη συνθλίβονται στα χρόνια της απιστίας και της απληστίας.

Ο Οδυσσέας είναι ο σύγχρονος Ελληνας που βγαίνει από τα ρούχα του, βγαίνει από το σπίτι του, βγαίνει από τον εαυτό του, του βγαίνει η ψυχή καθημερινά, του τη βγάζουν και του τη δίνουν στο χέρι. Είναι τα βιώματά του, η ζωή που του αρνούνται, η ζωή που τον προσπερνά, η ζωή που του έμαθαν να ζει σαν να ζει.

Ο Λάκης Λαζόπουλος γράφει, σκηνοθετεί και υποδύεται τον πολύπαθο ήρωα. Η Χρύσα Ρώπα ερμηνεύει τη γυναικεία οπτική, αντιπροσωπεύει τη γυναικεία λογική και υψώνει τη γυναικεία φωνή, με ό,τι και αν συνεπάγεται αυτό.

Τα σκηνικά είναι του Γιώργου Γαβαλά, τα κοστούμια της Ελλης Παπαγεωργακοπούλου, η μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη, τα βίντεο του Αλέξανδρου Γραμματόπουλου, οι κινησιολογικές παρεμβάσεις του Κωνσταντίνου Ρήγου και οι φωτισμοί της Ελευθερίας Ντεκώ.

Ο θίασος ενδυναμώνεται με τις συμμετοχές νεαρών πρωτοεμφανιζόμενων ηθοποιών που πλαισιώνουν το ζευγάρι και συμπληρώνουν τον βίο του ήρωα. [ΕΘΝΟΣ, 12/11/2008]

No comments: