Thursday, November 13, 2008

Amor Omnia Vincit

Amor Omnia Vincit

Μια νύχτα στην Κοπεγχάγη … τρεις συναρπαστικές προσωπικότητες
… σε συνταρακτικές αποκαλύψεις

Τη φετινή χειμερινή σεζόν (έναρξη Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008) η Κεντρική Σκηνή του θεάτρου ΑΡΓΩ ανεβάζει την παράσταση "Amor Omnia Vincit" ('Η αγάπη νικά τα πάντα'), σε παραγωγή της καλλιτεχνικής εταιρείας ΑΡΓΩ. Το έργο της παράστασης έχει γράψει ο Σουηδός συγγραφέας Per Olov Enquist (Περ Όλοφ Ένκβιστ), πρωτότυπος τίτλος "Fran regnormarans liv" ('Από τη ζωή των σκουληκιών της βροχής').

Τρεις σημαντικές προσωπικότητες των Γραμμάτων και των Τεχνών της Ευρώπης, συναντιούνται ένα βράδυ στην Κοπεγχάγη, κάτω από την ίδια στέγη. Η βραδιά θα εξελιχθεί, πέρα από τις προσωπικές αντιπαλότητες, το διάχυτο χιούμορ και τις συναρπαστικές εκμυστηρεύσεις και αποκαλύψεις.

Παράλληλα, μια σειρά από καυτά διαχρονικά ερωτήματα, `θα τεθούν στο τραπέζι`, σε μια "μάχη" απόψεων και ιδεών με πάθος και διαβρωτική ειρωνεία: Για τον έρωτα, τη λογοτεχνία, τις ανθρώπινες σχέσεις, το θέατρο, τη ζωή και το θάνατο, την ανθρώπινη μοναξιά. Όπως και για το αν η δύναμη της αγάπης μπορεί πράγματι να υπερνικήσει τα πάντα, ή απλά να χρησιμεύσει ως κρησφύγετο στων "σχέσεων και των συναναστροφών την καθημερινή ανοησία".

Τα τρία (3) αυτά πρόσωπα είναι ο πασίγνωστος Δανός συγγραφέας Hans Christan Andersen (Χανς Κρίστιαν Άντερσεν), η μεγάλη Δανή ηθοποιός Johanne Luise Heiberg (Γιοχάννε Λουίζ Χάιμπεργκ) και o σπουδαίος Δανός κριτικός και ποιητής Johan Ludvig Heiberg (Γιόχαν Λούντβιχ Χάιμπεργκ.)

Τη μετάφραση του έργου έχουν κάνει οι: Νίκος Κιούρτης-Δημήτρης Ιωάννου. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Δημήτρης Ιωάννου, Σκηνικά-κοστούμια η Ιωάννα Μανωλεδάκη, και παίζουν οι ηθοποιοί: Αιμιλία Υψηλάντη, Δημήτρης Παπάζογλου, Ζαχαρούλα Οικονόμου και Στέλιος Γούτης.

No comments: