Tuesday, November 8, 2011

Η Λυρική βάζει την όπερα σε... μία αποσκευή

Σε μία βαλίτσα θα χωρούν τα σκηνικά των έργων που εντάσσει στο νέο της πρότζεκτ
Η Λυρική βάζει την όπερα σε... μία αποσκευή
Η Ελενα Κελεσίδη θα ερμηνεύσει την Βιολέτα στην «Τραβιάτα» που παρουσιάζει η Λυρική στην «Οπερα της Βαλίτσας»


Η «Οπερα της Βαλίτσας» είναι το επόμενο βήμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην προσπάθειά της να «βγει» από το θέατρο «Ολύμπια» και να συναντήσει το λεγόμενο ευρύ κοινό.

Στο πλαίσιο του εν λόγω πρότζεκτ, θα παρουσιαστούν διάσημες όπερες με μια διαφορετική ματιά σε χώρους απρόσμενους, όπως, π.χ. πνευματικά κέντρα και μουσεία. Μ΄ένα πιάνο αντί για ορχήστρα, με μικρή χορωδία και με σκηνικά που μπορούν να χωρέσουν... σε μια βαλίτσα!
Η πρώτη παραγωγή της «Οπερας της Βαλίτσας» είναι η «Τραβιάτα» του Βέρντι, μια από τις δημοφιλέστερες όπερες παγκοσμίως. Οι πρώτες παραστάσεις θα δοθούν στις 16 και 18 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκύζη (Βαφειοχωρίου και Καρολίδου 2, Γκύζη) καθώς και στις 23 και 25 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Πετραλώνων (Αθηνοδώρου 61, Πετράλωνα).

Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι του Γιάννη Καραχισαρίδη, η σκηνογραφική - ενδυματολογική επιμέλεια της Τότας Πρίτσα και η διδασκαλία και συνοδεία παράστασης του Χρύσανθου Αλισάφη. Τον ρόλο της Βιολέτας ερμηνεύουν η Ελενα Κελεσίδη(16,18/11) και η Λουκία Σπανάκη (23,25/11), του Αλφρέντο ο Αντώνης Κορωναίος(16,18/11) και ο Γιάννης Χριστόπουλος (23,25/11) και του Ζερμόντ ο Χάρης Ανδριανός(16,18/11) και ο Πέτρος Σαλάτας (23,25/11)

No comments: