Sunday, November 6, 2011

Μέχρι το τέλος του κόσμου;


Με την παρουσία του συγγραφέα του, Paul Sellar, κάνει σήμερα πρεμιέρα το έργο τουWorlds End, που παρουσιάζεται απόψε στο θέατρο @Ρουφ από τον νεοσύστατο θεατρικό οργανισμό urbn-theatr.
Το Worlds End, που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Εδιμβούργου το 2007, αποτελεί ένα σύγχρονο έργο που εξερευνά τις ανθρώπινες σχέσεις, την ψυχολογία του έρωτα, των διαλυμένων υποσχέσεων και του μικρού θανάτου που είναι ο χωρισμός. Ένα έργο με ένταση, βιτριολικό χιούμορ και ευφυείς διαλόγους ανθρώπων της πόλης... Οι δύο πρωταγωνιστές, το πυρηνικό ζευγάρι, ήταν μαζί, εναντίον του κόσμου όλου. Κατέληξαν, όμως, ο ένας εναντίον του άλλου, μέχρι που ένα πρωί ο Μπεν ξύπνησε και η Κατ δεν ήταν εκεί. Θα ξανασυνατηθούν, με νέα πρόσωπα στη ζωή τους, για να ακολουθήσει μια καταιγίδα έντονων συναισθημάτων, βλεμμάτων και κινήσεων, σε ένα έργο που εξελίσσεται στο εσωτερικό ενός σπιτιού σε «πραγματικό» χρόνο.
Η σκηνοθεσία του έργου είναι του Ηλία Παναγιωτακόπουλου, ενώ παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί Μαρκέλλα Γιαννάτου, Μαρία Μπρανίδου, Ηλίας Παναγιωτακόπουλος, Θοδωρής Σμέρος.

No comments: