Sunday, November 6, 2011

Ο Τριγωνοψαρούλης επιστρέφει στο Θέατρο Βεάκη


"Ποιος μπορεί να ελευθερώσει τα ψάρια και να σταματήσει την καταστροφή του βυθού από τον Άρη, που έχει σχέδιο να δημιουργήσει ένα Υποβρύχιο Τσίρκο Αξιών με θέμα τις περιπέτειες του Τριγωνοψαρούλη; Μόνο ο ίδιος ο Τριγωνοψαρούλης. Μα αυτός λείπει χρόνια και ας τον αναζητά η Μπέτυ, η σύμμαχος των ψαριών που θέλει να ματαιώσει τα σχέδια του Άρη". Κάπως έτσι "Ο Τριγωνοψαρούλης επιστρέφει". Ο γνωστός ήρωας του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, που ξεπήδησε από τις σελίδες του βιβλίου για να ανέβει στη θεατρική σκηνή, μετά την επιτυχημένη του παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη, συναντά τον φετινό χειμώνα και τους Αθηναίους λιλιπούτειους θεατρόφιλους από τη σκηνή του Θεάτρου Βεάκη.

Μιούζικαλ για παιδιά, λοιπόν, με σκηνές μαύρου θεάτρου, "Ο Τριγωνοψαρούλης" παρουσιάζεται κάθε Κυριακή σε σκηνοθεσία και χορογραφίες της Έλενας Γεροδήμου, μουσική Γιώργου Χριστιανάκη, σκηνικά-κοστούμια Svila Velichkova, ενώ τους ήρωες ζωντανεύουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Λαχανάς, Στέφανος Παπατρέχας, Κωνσταντίνος Σκούντζος, Μαρία Γεροδήμου και Γιώργος Μαρινάκης.

Η νέα αυτή περιπέτεια του γνωστού ήρωα της παιδικής λογοτεχνίας έρχεται να συστήσει στα παιδιά αξίες ανεξίτηλες. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η Μπετίνα Ντάβου, καθηγήτρια Γνωστικής Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο "Η Μπέτυ μας διδάσκει την πίστη και την ελπίδα. ο Τριγωνοψαρούλης το όραμα και η παρέα τους στον βυθό τη δύναμη της συλλογικότητας. Όλοι μαζί μας θυμίζουν πως η αληθινή ζωή είναι αυτή που ζούμε, με τις χαρές και τις λύπες της, με συγκρούσεις και τις αγάπες της, με τους φόβους και τις αγωνίες της και πως, ευτυχώς, κανείς δεν έχει τη δύναμη ούτε να την ελέγξει ούτε να τη σκηνοθετήσει. Ένα έργο για όσους νιώθουν ή είναι παιδιά, αλλά και για όσους ξέχασαν ότι υπήρξαν παιδιά...".

No comments: