Wednesday, March 9, 2011

Γκόλφω, Σεχραζάτ και Φιάκας µε σφραγίδα ερασιτεχνική

  • Φεστιβάλ στην Καρδίτσα
Ωρα να λάµψουν και οι ερασιτέχνες; Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας τούς δίνει βήµα, από 11 έως 20 Μαρτίου, φιλοξενώντας παραστάσεις εννέα θιάσων απ’ όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων οι οκτώ θα διαγωνιστούν για το χρηµατικό βραβείο.

«Στόχος είναι η ενθάρρυνση της ερασιτεχνικής δηµιουργίας και η καλλιέργεια της θεατρικής παιδείας», σηµειώνουν οι διοργανωτές του 27ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου. Για την προσφορά τους στον πολιτισµό θα τιµηθούν οι ηθοποιοί Γρηγόρης Βαλτινός, ∆ηµήτρης Πιατάς και Στέλιος Μάινας, ο σκηνοθέτης Νίκος Παναγιωτόπουλος και η τραγουδίστρια Νένα Βενετσάνου. Την αυλαία ανοίγει µια µουσική παράσταση από το σχήµα «Ενωδεία» µε τραγούδια Μάνου Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη από το θέατρο και τονκινηµατογράφο. Ακολουθείο «Φιάκας» απότο Θεατροδρόµιο Κοζάνης, το «Κου-κου» του Ζορζ Φεντό από την Ερασιτεχνική Οµάδα του Πολιτιστικού Κέντρου ∆ήµου Κηφισιάς, το έργο «Λα Μοσκέτα» του Ρουτζάντε από την οµάδα ∆ήµου Πυλαίας και η «Γκόλφω Forever» από τη θεατρική οµάδα Λακωνίας.

«Τα µωρά τα φέρνει ο πελαργός» των Ρέππα - Παπαθανασίου ανεβάζει η Θεατρική Πορεία «Ανοιχτά Πανιά» Λαγονησίου Καλυβίων ∆ήµου Σαρωνικού στις 16 Μαρτίου, το «Kismet - Η Σεχραζάτ και ο χαλίφης Σαχριάρ» του Αλέξανδρου Μαχαίρα η οµάδα ∆ήµου Ιεράπετρας και το «Ηρακλείδαι» του Ευριπίδη το ∆ηµοτικό Θέατρο Μαραθώνα. Παράλληλα οργανώνονται έκθεση κουστουµιών από το Θεσσαλικό Θέατρο, προβολές και σεµινάρια.
INFO
  • 27ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας στο Δηµοτικό Κινηµατοθέατρο, 11-20 Μαρτίου (20.30).
  • Εισιτήριο: 5 ευρώ.

No comments: