Μια μουσική με ιστορία ή μια ιστορία με μουσική που σίγουρα δε θα «διαλυθεί» ποτέ. Η Πέμη Ζούνη σκηνοθετεί και ο Γιώργος Ηλιόπουλος «δανείζει» τις σκέψεις του. Πρόκειται για την παράσταση «Τα Μεγάλα Ροκ Συγκροτήματα Δε Διαλύονται Ποτέ...», που ανεβαίνει από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 21.00, στο θέατρο «Αριστοτέλειον» (Εθν. Αμύνης 2, τηλ. 2310/ 262.051).
Χάιντ Παρκ το 1983. Τότε που και οι έξι τους ήταν οι «Venus Satellites» και... φοιτήτριες και γύριζαν το βιντεοκλίπ από το τραγούδι τους. Μ' αυτό το βίντεο ξεκινά και το έργο του Γιώργου Ηλιόπουλου, το οποίο μεταφέρει για πρώτη φορά στη σκηνή η ομάδα «6+» -που αποτελείται στην πλειοψηφία της από αποφοίτους της σχολής του Βασίλη Διαμαντόπουλου. Η Πέμη Ζούνη, διδάσκουσα στη σχολή, εξηγεί γιατί υπογράφει τη σκηνοθεσία της παράστασης: «Είναι η πρώτη φορά που δημιουργώ με μια ομάδα μαθητών μου κατευθείαν μετά το πτυχίο τους -αποφοίτησαν το 2009- και είναι ίσως το πέμπτο έργο του Ηλιόπουλου με το οποίο ανακατεύομαι. Είμαστε περήφανοι γι' αυτά και θεωρώ ότι πρέπει να στηρίζουμε τους νέους. Η ιστορία εξελίσσεται σ' ένα βράδυ, σ' ένα σπίτι όπου έξι κολλητές συναντιούνται ξανά. Είναι σαν το γνωστό μοτίβο της κόλασης της μιας βραδιάς, ένα ξεκαθάρισμα σχέσεων μέσα από κανιβαλικό χιούμορ, με συγκίνηση, που όμως σε... χτυπάει πισώπλατα. Παραμένει, ωστόσο, αισιόδοξο, αφού ο Ηλιόπουλος δεν πιστεύει στο χάσιμο των ανθρώπων».
  • Θέλει χρόνο και στήριξη
Ολη η ομάδα, πάντως, συνυπογράφοντας συνοπτικά τη φιλοσοφία της εξηγεί: «Με στόχο το θέατρο που διδαχτήκαμε, με πολλά όνειρα, με πολλή όρεξη ανοίξαμε μόλις μια μικρή πορτίτσα που χωράει πολύ κόσμο στον εκθέτη του λογοτύπου ''6 +''». Η Αναστασία Χαριτίδου υπογραμμίζει για το πέρασμα από τη σχολή στο σανίδι: «Εγινε απλά και προστατευμένα, με τη δασκάλα μας να περνά στο ρόλο της σκηνοθέτριας και τους κώδικες επικοινωνίας να παραμένουν οι ίδιοι». Ο βοηθός σκηνοθέτη Μιχάλης Συριόπουλος, που επιμελήθηκε και τη μουσική, πιστεύει σχετικά με την πιθανή πορεία τους στο χώρο ότι, «αν αγαπάς κάτι πολύ, επιβιώνεις. Μόνο που πια θέλει ακόμα περισσότερο χρόνο, τρέξιμο και προσπάθεια, αλλά και ανθρώπους που θα σε στηρίξουν».
«Δεν υπάρχει πρόθεση να κλείσει κανένα τους», διευκρίνισε σχετικά με το θέμα των δημοτικών περιφερειακών θεάτρων με τη βουλευτική της ιδιότητα η Πέμη Ζούνη και συμπλήρωσε: «Απλώς εκτιμούμε ότι και με τον ''Καλλικράτη'' μπορούν να γίνουν κάποιες ενέργειες που να ευνοούν τις συνέργιες -δε μιλάμε για συνενώσεις. Πολλά από τα ΔΗΠΕΘΕ είχαν παρουσιάσει μια φθίνουσα πορεία, από την οποία και οι διοικήσεις τους θέλουν να ξεφύγουν. Οσον αφορά τους προϋπολογισμούς, θέλουμε να υπάρχει πάντα κάποια ενίσχυση από το ΥΠΠΟΤ, αλλά μάλλον με πιο ενισχυμένο το ρόλο της περιφέρειας».
Τα σκηνικά είναι της Χριστίνας Καραογλάνη, τα κοστούμια της Κατερίνας Καραογλάνη, το βίντεο της Ανθής Τσιρούκη. Παίζουν ακόμα οι Τζωρτζίνα Βογιατζόγλου, Κατερίνα Γραμμενίδου, Ηλιάνα Δημόνη, Αθηνά Σαραβέλου και Κλειώ Τσελούδη.
  • ΓΙΩΤΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011 | ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ