Friday, March 11, 2011

Ο βουβός θίασος «Λισεντέι» στο Badminton

Ο διάσημος βουβός θίασος από την Αγία Πετρούπολη, το θέατρο Λισεντέι παρουσιάζει το έργο «Semianyki», μια ξεκαρδιστική, γεμάτη φαντασία και συγκίνηση παράσταση στο θέατρο Badminton στις 15, 16 και 17 Απριλίου.
Το έργο, ένα μαγικό και πολύχρωμο καλειδοσκόπιο, με πίνακες υπερρεαλιστικής ως σουρεαλιστικής ζωγραφικής, με στιγμιότυπα από την καθημερινή ζωή μιας απλής ρωσικής οικογένειας. Η οικογένεια αποτελείται από έναν πατέρα με πρόβλημα αλκοολισμού, μία έγκυο μητέρα και τέσσερα παιδιά με κάποιες ιδιαιτερότητες. Το πρώτο παιδί πιστεύει ότι είναι ημίθεος και δημιουργός περίεργων μαθηματικών τύπων, ένας Αϊνστάιν σε πρώιμη φάση, οι δύο κόρες διατηρούν μια συλλογή από κομμένα κεφάλια κούκλας, ενώ το μωρό σέρνει αδιαμαρτύρητα τα σπασμένα παιχνίδια του. Στην οικογένεια κανένας δε μιλάει.
Το θέατρο Λισεντέι είναι το πρώτο ρώσικο θέατρο με κλόουν και μίμους. Ιδρύθηκε το 1968 στο Λένινγκραντ από τον Slava Polunine, που υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του και θεωρείται ο πατέρας του Λισεντέι. Από το 1970 μέχρι το 1989 το θέατρο συμμετείχε σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο, μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, η ομάδα διαλύθηκε και ορισμένοι από τα μέλη της ομάδας προσχώρησαν στη γνωστή ομάδα Cirque du Soleil. Τα μέλη που αποφάσισαν να παραμείνουν στη Ρωσία επέλεξαν να δοκιμάσουν κάτι νέο, και ίδρυσαν μια σχολή κλόουν στην καρδιά της Αγίας Πετρούπολης.
Πληροφορίες
  • Θέατρο Badminton
  • Παραστάσεις στις 15, 16 & 17 Απριλίου

No comments: