Tuesday, March 8, 2011

Θέλει να... ντυθεί μια ηρωίδα του Φασμπίντερ

ΦΟΥΑΓΙΕ
Θέλει να... ντυθεί μια ηρωίδα του Φασμπίντερ

Μπορεί αυτό τον καιρό να ξεχωρίζει παίζοντας ένα μικρό αγόρι που πάσχει από καρκίνο στον «Οσκαρ» του Ερικ Εμάνουελ Σμιτ, στον επόμενο τόνο όμως θέλει να... ντυθεί μια ηρωίδα του Φασμπίντερ. Ο λόγος για την Αννα Φόνσου, που επιθυμεί να κάνει το επόμενο θεατρικό βήμα της με τα «Πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ».
Τον ρόλο του Κάσσιου πρόκειται να «ντυθεί» το καλοκαίρι ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης. Ο ηθοποιός που το διάστημα αυτό ερμηνεύει εντυπωσιακά τον Στάνλεϊ Κοβάλσκι στο «Λεωφορείο ο πόθος», το οποίο φιλοξενείται στο «Ιλίσια-Ντενίση», έκλεισε να παίξει τον Κάσσιο στον «Οθέλλο» του Σαίξπηρ, που πρόκειται να ανεβάσουν ο Γιώργος Κιμούλης με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη - οι δύο τους θα παίξουν αντίστοιχα τον ομώνυμο ρόλο και τον Ιάγο, με Δυσδεμόνα τη Σμαράγδα Καρύδη. Είχε κι άλλες δελεαστικές προτάσεις, μα ήταν αυτή που τον κέντρισε περισσότερο, γι' αυτό κι είπε αμέσως «ναι».
«Φωνάζει ο κλέφτης» και σε περιοδεία. Η παράσταση που με επιτυχία φιλοξενείται στο «Ηβη», σε σκηνοθεσία του Πέτρου Φιλιππίδη και με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Καπουτζίδη-Ελισάβετ Κωνσταντινίδου-Τάσο Κωστή, πρόκειται μέσα στο καλοκαίρι να περιοδεύσει ανά την Ελλάδα, προκειμένου να την απολαύσουν και οι εκτός των τειχών θεατρόφιλοι? Σε περιοδεία θα βγουν -καλώς εχόντων των πραγμάτων- και τα «Κορίτσια με τα μαύρα», των Ρήγα-Αποστόλου, ακόμα κι αν χρειαστεί να γίνουν αλλαγές στη διανομή.
O Γιώργος Παπαγεωργίου, που ξεχώρισε στην κατά Κακλέα «Λυσιστράτη» το περασμένο καλοκαίρι, θα συμμετάσχει και στη νέα του παραγωγή, τον «Υπηρέτη δύο αφεντάδων», του Γκολντόνι, που θα παρουσιαστεί σε μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Πρωταγωνιστής της παράστασης θα είναι, όπως πρώτοι γράψαμε, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ενώ τις ημέρες αυτές πρόκειται να ολοκληρωθεί η διανομή.
Παραμένω στον Γιώργο Παπαγεωργίου -ο αριστούχος του Εθνικού Θεάτρου που 'χει κάνει ενδιαφέροντα βήματα έως τώρα είναι γιος της Φιλαρέτης Κομνηνού- που αυτό τον καιρό πρωταγωνιστεί στο «I will survive», που σπάει ταμεία στο θέατρο«Σοφούλη». Στην παράσταση που σκηνοθέτησε ο Γιάννης Σαρακατσάνης συμπρωταγωνιστούν ο Παπαγεωργίου με τον Αντίνοο Αλμπάνη. Ηδη πήραν την πρώτη παράταση λόγω κόσμου, ενώ πάνε και για δεύτερη.
  • Βασίλης Μπουζιώτης, ΕΘΝΟΣ, 8/3/2011

No comments: