Thursday, March 10, 2011

Εκτός Σπάιντερμαν η δημιουργός του;

Φήμες θέλουν να αποχωρεί η Τζούλι Τέιμορ και το πανάκριβο μιούζικαλ να αναβάλλεται για μία ακόμη φορά
Εκτός Σπάιντερμαν η δημιουργός του;
Οι κριτικοί «έθαψαν» τη μιούζικαλ εκδοχή του κλασικού κόμικ ήρωα



Σύμφωνα με το New York Daily News, η Τζούλι Τέιμορ εγκαταλείπει τη σκηνοθετική καρέκλα του μιούζικαλ «Spider Man: Turn of the Dark».

Σαν να μην έφταναν τα ατυχήματα και οι καθυστερήσεις, τώρα το θεατρικό που βασίζεται στον διάσημο καρτούν ήρωα θα μείνει και χωρίς σκηνοθέτη. Η αποχώρηση της δημιουργού (που βρίσκεται πίσω από την τεράστια επιτυχία του μιούζικαλ Ο Βασιλιάς των Λιονταριών) είναι ένα από τα σενάρια που συζητήθηκε σε συναντήσεις μεταξύ των παραγωγών με την ίδια αλλά και τους Μπόνο και Edge των U2 - οι οποίοι έχουν γράψει και τη μουσική.

Οι εξελίξεις στο μιούζικαλ που φαίνεται να το έχει πλήξει η κακοτυχία, ακολουθούν τραυματισμούς όπως του 31χρονου κασκαντέρ Κρίστοφερ Τίερνι που έπεσε σε μία από τις πολλές γενικές πρόβες με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο. Καθώς και αποχωρήσεις: η ηθοποιός Νάταλι Μεντόζα παραιτήθηκε μετά από διάσειση που υπέστη - εξαιτίας προβλημάτων στη λειτουργία των σκηνικών και των εφέ. Δεν έλειψαν οι πολύ κακές κριτικές που έλαβε η παράσταση.

Μετά από σειρά αναβολών (πέντε τον αριθμό), το Σπάιντερμαν το οποίο θεωρείται το πιο ακριβό μιούζικαλ που παρουσιάζεται στο Μπρόντγουεϊ, αναμενόταν να ανοίξει επισήμως αυλαία στις 15 Μαρτίου. Οι φήμες, πάντως, οργιάζουν με πολλούς να λένε ότι η παραγωγή θα σταματήσει για αρκετές εβδομάδες και η πρεμιέρα μπορεί να γίνει ακόμα και ύστερα από μήνες. Εκπρόσωπος της παράστασης αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα.

No comments: