Tuesday, June 24, 2008

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ «ΒLΟΟD ΒRΟΤΗΕRS»



Φωτογραφία
Η τηλεοπτική Ζουμπουλία, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και η συμπρωταγωνίστριά της στο «Παρά πέντε» Ελένη Κρίτα πλαισιώνουν τον Κώστα Σπυρόπουλο στο μιούζικαλ «Βlood Βrothers». Μαζί τους ο Διονύσης Τσακνής, που συμμετέχει σε ρόλο αφηγητή αλλά και ενορχηστρωτή
Oι «Βlood Βrothers», το μιούζικαλ που σημειώνει εδώ και 25 συναπτά χρόνια επιτυχία στο Λονδίνο και το αθηναϊκό κοινό είδε πριν από 12 χρόνια για πρώτη φορά, θα περιοδεύει το καλοκαίρι ανά την Ελλάδα. Την ιστορία δύο δίδυμων αδελφών που χωρίστηκαν αμέσως μετά τη γέννησή τους αλλά η ζωή με τα τερτίπια της ενώνει εν αγνοία τους, ύστερα από πολλά χρόνια, επαναφέρει στη θεατρική σκηνή ο Κώστας Σπυρόπουλος, υπογράφοντας και τη σκηνοθεσία, εκκίνηση δύο ημέρες μετά τον γάμο του, στις 7 Ιουλίου, με τη Μαρίνα Ασλάνογλου.
«Συνήθως για μας τους ηθοποιούς όταν πέφτει η αυλαία της τελευταίας παράστασης, το έργο τελειώνει μέσα μας. Εγώ εκείνη τη χρονιά ένιωσα ακριβώς το αντίθετο». Ο ηθοποιός σημειώνει πως στα χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι σήμερα, είχε προσπαθήσει να ανεβάσει ξανά το έργο και ειδικότερα φέτος επιθυμούσε να το παρουσιάσει σε περιοδεία. Με όσους το συζήτησε όμως, του συνέστησαν να αποφύγει το εγχείρημα της περιοδείας, λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής, και να δοκιμάσει σε θέατρο τον επόμενο χειμώνα.
«Το "όχι" για μένα είναι κίνητρο. Από την άλλη το ενδιάμεσο και το χλιαρό το αποφεύγω και με αποφεύγει». Αλλά για τον ηθοποιό δεν ήταν απλώς μια κατάσταση που δεν είχε κάνει τον κύκλο της μέσα του, ούτε βεβαίως πείσμα. «Αν ένα έργο είναι καλό ή κακό το αποδεικνύει μόνο ο χρόνος. Το γεγονός ότι είναι το μακροβιότερο έργο στην ιστορία του Λονδίνου είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της έλξης που ασκεί στους θεατές. Άλλωστε διαχρονικότητα σημαίνει και παγκοσμιότητα συναισθημάτων». Και προς επίρρωσιν των ανωτέρω αναφέρει πως μία από τις φορές που είδε το έργο στο Λονδίνο «είχα δίπλα μου έναν Κινέζο, ο οποίος στο τέλος δάκρυσε».
Η μακροβιότητα
μιας παράστασης μπορεί να διασφαλίσει και την επιτυχία ενός έργου μακριά από τον τόπο του, υποστηρίζει ο ηθοποιός. «Άλλωστε το έχουμε δει να συμβαίνει και με την "Ποντικοπαγίδα". Βέβαια δεν πρέπει να εκλαμβάνεται η μακροβιότητα ως ο απόλυτος παράγοντας επιτυχίας, αλλά είναι σημαντικός. Έπειτα θεωρώ πως θα έχει απήχηση γιατί ο μύθος του είναι μεσογειακός. Είναι ένα έργο που έχει όλα τα στοιχεία του θεάτρου- γέλιο, τραγούδι, χαρά και κυρίως ένα συγκλονιστικό story που θυμίζει αρχαία τραγωδία».
Στο εγχείρημά του ο Σπυρόπουλος θα έχει υποστηρικτές και τους Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Αργύρη Αγγέλου, Ελένη Κρίτα- εκ των πρωταγωνιστών του τηλεοπτικού χιτ «Παρά πέντε». Επίσης, τους Διονύση Τσακνή και Μαρίνα Ασλάνογλου. Δεν ποντάρισε στην ισχυρή τηλεοπτική εικόνα τους, υποστηρίζει. «Υπάρχουν ηθοποιοί γέννημα-θρέμμα της τηλεόρασης, που δεν έχουν παίξει στο θέατρο και ηθοποιοί που παίζουν και στην τηλεόραση. Αυτό δεν είναι μεμπτό. Δεν πρέπει να πυροβολούμε τον ηθοποιό που προσπαθεί να δώσει το θεατρικό του στίγμα επειδή έχει παίξει σε μια τηλεοπτική επιτυχία, ούτε να τον θεωρούμε μίασμα. Είναι άδικο να απορρίπτεται κάποιος επειδή έχει κάνει επιτυχία στην τηλεόραση». [Του Χρήστου Ιερείδη, ΤΑ ΝΕΑ, 25/6/2008]

No comments: