Tuesday, June 24, 2008

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΘΒΕ

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το υπουργείο Πολιτισμού για την άμεση διευθέτηση της κατάστασης στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος; Προτίθεται να προβεί σε έκτακτη οικονομική επιχορήγηση του ΚΘΒΕ; ερωτούν τον υπουργό Πολιτισμού οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μαρία Δαμανάκη, Κωνσταντίνος Καρτάλης, Μάρκος Μπόλαρης, Βασίλης Τόγιας, Συλβάνα Ράπτη, με αφορμή την έξωση με την οποία απειλείται το ΚΘΒΕ από την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ) για τη μη καταβολή μισθωμάτων από τον Αύγουστο του 2007.
Το συνολικό ποσό που οφείλει στην ΕΜΣ για την ενοικίαση του θεάτρου, των γραφείων και των λοιπών βοηθητικών χώρων αγγίζει τα 240.000 ευρώ. Οπως αναφέρει ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΘΒΕ, οι οφειλές συνδέονται με το γενικότερο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο οργανισμός, καθώς η κρατική επιχορήγηση των 7,5 ευρώ δεν καλύπτει ούτε τη μισθοδοσία των εργαζομένων.

Η υποχρηματοδότηση του ΚΘΒΕ συμπληρώνει την απαξιωτική πολιτική του ΥΠΠΟ για τον πολιτισμό και δημιουργεί σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στον οργανισμό παρατηρούν. «Προτίθεται το υπουργείο Οικονομίας να προχωρήσει στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού σε 10,5 εκατ. ευρώ για το ΚΘΒΕ βάσει των πραγματικών αναγκών του;» καταλήγει η ερώτησή τους.

No comments: