Tuesday, June 24, 2008

«ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ»



Μεγάλοι Ελληνες ποιητές «συνομιλούν» με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, στη μουσικο - θεατρική παράσταση «Το Αλφαβητάρι των άστρων» που ξεκινάει το καλοκαιρινό της «ταξίδι» το Σάββατο, συμμετέχοντας στο Φεστιβάλ Οίτης, στο Πάρκο Τεχνών Χώρα, στα Λελέικα Υπάτης.

Οι ποιητές Σεφέρης, Καβάφης, Ρίτσος, Καρούζος κ.ά. «συνομιλούν» με υπέροχα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Ποιήματα, στίχοι, μουσικές που σημαίνουν Ελλάδα, που μιλούν για την ελληνική ψυχή. Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος «διαβάζει» τα κείμενα και ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος ερμηνεύει τα τραγούδια, παίζοντας παράλληλα πιάνο.

«Σ' αυτούς τους τόσο "θορυβώδεις" καιρούς», σημειώνει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, «πιστεύουμε πως η μουσική και ο λόγος των Ελλήνων δημιουργών θα είναι βάλσαμο για τα αυτιά και την ψυχή των θεατών. Στοχεύουμε σε μια βραδιά που η ιδιαιτερότητά της και η διαφορετικότητά της θα είναι όχι μόνο η ουσία και το βάθος της ποίησης, αλλά και ο σεβασμός στην ποιότητα του ήχου».

Σκηνοθετική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος. Σκηνογραφική επιμέλεια: Κούλα Γαλιώνη. Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα. Βοηθός σκηνοθέτη - Οργάνωση παραγωγής: Κωστής Σαββιδάκης.

Επόμενοι σταθμοί: 26/7 θέατρο «Πέτρα», στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ «Πέτρα». 9/8 στο 20ό Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού στο Πόρτο Χέλι (κτήμα Μάνεση), κ.ά.

No comments: