Sunday, October 23, 2011

Ένα Τρένο... μπουκιά και συχώριο


Τον Ηλία Μαμαλάκη τον έχουμε όλοι γνωρίσει από τις μαγειρικές του περιπλανήσεις στην Ελλάδα και τον κόσμο. Στις τηλεοπτικές του αυτές εκπομπές, όπου ταξίδευε το κοινό του σε μέρη πραγματικά αλλά και κόσμους της (γευστικής) φαντασίας, ξεδίπλωνε κι ένα ακόμη ταλέντο του: αποδείκνυε ότι, περισσότερο ίσως κι από μάγειρος, είναι ένας γλυκύτατος και ικανότατος παραμυθάς...
Από εκεί μέχρι το πραγματικό παραμύθι, και μάλιστα επί σκηνής, η διαδρομή ήταν πολύ μικρή. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν ένα... τρένο. Κι αυτό του το πρόσφερε η Τατιάνα Λύγαρη και βρίσκεται στο Ρουφ! Έτσι, ένας μάγειρας συγγραφέας και μια ηθοποιός σκηνοθέτις συναντήθηκαν στην αποβάθρα του Τρένου στο Ρουφ και το αποτέλεσμα είναι ένα... διαστημότρενο. Για την ακρίβεια, το Διαστημότρενο του κυρίου Ιγνάτιου Ροδόλφου ντε λος Χούπα Γκλούπα, αυτόν τον τίτλο - σιδηρόδρομο επέλεξε ο Η. Μαμαλάκης για το πρώτο του θεατρικό έργο για παιδιά.
Ήρωάς του ο κύριος Ιγνάτιος κ.λπ., μέγας ταξιδευτής, περιηγητής και διάσημος καλοφαγάς, φυσικά. Που οδηγεί ένα διαστημότρενο που γίνεται διαστημόπλοιο, υποβρύχιο, αεροπλάνο, ελικόπτερο και ταξιδεύει μέσα στον χώρο και τον χρόνο. Στο γεμάτο περιπέτειες ταξίδι του, που ξεκινά αύριο, αποκαλύπτει μυθικούς τόπους, μεγάλες προσωπικότητες αλλά και... νόστιμα φαγητά, με πλήρωμα τους Μιχάλη Αφολαγιάν, Δάφνη Καφετζή, Παναγιώτη Κλίνη, Στέφη Πουλοπούλου και Κωνσταντίνο Τζανοκωστάκη.
* Παράλληλα, από αύριο στον χώρο του «Τρένου» πραγματοποιείται έκθεση φωτογραφίας του Ηλία Μαμαλάκη με τίτλο «Η χαρά της ζωής», τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στους Γιατρούς χωρίς Σύνορα.

No comments: