Friday, October 28, 2011

ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ Το θέατρο «παρελαύνει»

Καταξιωμένοι αλλά και νέοι σκηνοθέτες, συγγραφείς και ηθοποιοί θα συμμετέχουν στα "Θεατρικά αναλόγια" του Ιωνικού Κέντρου
Η Νάντια Μουρούζη σκηνοθετεί «Το κουμπί»
Η Νάντια Μουρούζη σκηνοθετεί «Το κουμπί»
Μια ενδιαφέρουσα σειρά "Θεατρικών Αναλογίων" εγκαινιάζει στις 8 Νοεμβρίου το Ιωνικό Κέντρο στην Πλάκα, με το μονόπρακτο του Γιώργου Δουατζή, "Το Κουμπί". Φιλοδοξία του εγχειρήματος είναι να δοθεί βήμα και δυνατότητα έκφρασης σε καταξιωμένους όπως και σε αξιόλογους νέους σκηνοθέτες, συγγραφείς και ηθοποιούς να παρουσιάσουν το έργο τους και να συνδιαλαγούν με το κοινό.
Την πρόσκληση έχουν αποδεχτεί ήδη πολλοί καλλιτέχνες οι οποίοι και μετέχουν με έργα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών, πολιτικών και πνευματικών ενδιαφερόντων και ανησυχιών. Μεγάλο είναι επίσης το εύρος όσων μετέχουν από πλευράς θεατρικής προσέγγισης και "σχολών".

Το "Θεατρικό Αναλόγιο" θα φιλοξενείται στη μικρή θεατρική σκηνή του Ιωνικού Κέντρου, χωρητικότητας 200 ατόμων, κάθε Τρίτη, με ώρα έναρξης τις 20.30.
Μετά την ανάγνωση-ερμηνεία του εκάστοτε έργου θα ακολουθεί συζήτηση των συντελεστών με το κοινό. Στο "Κουμπί" η σκηνοθεσία είναι της Νάντιας Μουρούζη, η μουσική επιμέλεια της Εμυς Πανάγου και η εικαστική σύλληψη του Μιχάλη Αμάραντου. Συμμετέχουν οι: Αριστοτέλης Αποσκίτης, Ανδρέας Μαριανός και Ράνια Πρέβεζα.
Ακολουθούν, «Δον Κιχώτης» με τη Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου (15/11)
Ακολουθούν, «Δον Κιχώτης» με τη Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου (15/11)
Το πρόγραμμα
Το υπόλοιπο πρόγραμμα για τον μήνα Νοέμβριο διαμορφώνεται ως εξής: "Δον Κιχώτης" του Θερβάντες, με τη Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου (15/11). "Η Πόρνη από Πάνω" του Αντώνη Τσιπιανίτη, με την Κατερίνα Διδασκάλου (22/11). "Η Βρωμιά" του Ρόμπερτ Σνάιντερ, με την Κατερίνα Χιωτίνη (29/11).
...και «Η Πόρνη από Πάνω» με την Κατερίνα Διδασκάλου (22/11)
...και «Η Πόρνη από Πάνω» με την Κατερίνα Διδασκάλου (22/11)
Στο "Θεατρικό Αναλόγιο" του Ιωνικού Κέντρου μετέχουν μεταξύ άλλων οι συγγραφείς, σκηνοθέτες και ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Αλατζάς Πέτρος, Αντωνόπουλος Αγγελος, Αποσκίτης Αριστοτέλης, Βαγγελάτου Ολυμπία, Βλαχοπούλου Τιτίκα, Γαλιατσάτος Μπάμπης, Δεγαΐτης Γιάννης, Διδασκάλου Κατερίνα, Διονύσιος Νίκος, Δουατζής Γιώργος, Ζαχαρή Μαρία, Καραμπέτη Καριοφυλλιά, Καστάνη Μαρία, Κομνηνού Φιλαρέτη, Κυρτζάκη Μαρία, Καραμίχος Γιώργος, Κοτανίδης Γιώργος, Κώνστας Γιώργος, Λαζαρίδου Ολια, Λογοθέτης Ηλίας, Μαριανός Ανδρέας, Μουρούζη Νάντια, Νικολαΐδης Βασίλης, Ξανθοπούλου Ζωή, Ξενοπούλου Ολίνα, Πιατάς Δημήτρης, Πλειώνης Δημήτρης, Πρέβεζα Ράνια, Σακαλή Αννα, Σαμπάνης Σωτήρης, Σπέγγος Μιχάλης, Στυλιανού Ναταλία, Τζήμα Δανάη, Τριανταφυλλίδου Μαρίσσα, Τσεκούρας Δημήτρης, Τσιπιανίτης Αντώνης, Χατζησάββας Μηνάς, Χιωτίνη Κατερίνα.
  • ΜΕ ΤΖΑΖ
  • Μετά τo Αναλόγιο, όσοι επιθυμούν θα μπορούν να συνεχίσουν με "μουσική... μετά τα φώτα της σκηνής" στο "Αρτ-καφέ" του Ιωνικού Κέντρου. Το Αναλόγιο της 8ης Νοεμβρίου θα ακολουθήσει η Αγάπη Παπαμήτσου σε τραγούδια τζαζ, με τον Κ. Κατωμέρη στο πιάνο.
Αντιγόνη Καράλη, ΕΘΝΟΣ, 27/10/2011

No comments: