Wednesday, October 26, 2011

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: «Κατεπείγον: Ετών 10» στη σκηνή

Μια παράσταση σκληρή όσο και ανθρώπινη για ένα μικρό αγόρι που προσβλήθηκε από την επάρατη ασθένεια και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ετοίμασε η θεατρική ομάδα της Θεσσαλονίκης ContACT Ensemble. Το "Κατεπείγον: Ετών 10" εμπνέεται από το έργο του Ερικ Εμανουέλ Σμιτ και αφορά την ιστορία του Οσκαρ, ενός δεκάχρονου αγοριού που "χτυπήθηκε" από τον καρκίνο και αντιμετωπίζει την ασθένειά του ως γεγονός και όχι ως τιμωρία, με τη βοήθεια μίας γυναίκας που γνώρισε στην κλινική, της θείας Ροζ. Με αρωγό το παιχνίδι του χρόνου και τη θεία Ροζ στο πλευρό του εκμεταλλεύεται την κάθε στιγμή που περνά με γενναιότητα, ωριμότητα και καλή διάθεση, με αποτέλεσμα να καταλήξει πλήρης.
Η διασκευή και η σκηνοθεσία είναι της Σμ. Πλατιώτη, τα σκηνικά και τα κοστούμια της ομάδας, η πρωτότυπη μουσική του Αρ. Ναζαριάν και παίζουν οι ηθοποιοί: Ε. Ανδρέου, Αν. Δίγκα, Μ. Ισίδου, Μ. Κωνσταντά, Ε. Πάνου, Μ. Τριαναταφυλλίδου, Ντ. Ζαχαροπούλου, Β. Σωτήρκου, Χρ. Τσαβλίδης.
Οι παραστάσεις θα δίνονται στο θέατρο της Contact Art Club (Δάφνης 12, Γιαννιτσών), αλλά και στο Booze Cooperativa (Κολοκοτρώνη 57), με γενική είσοδο 10 ευρώ.

No comments: