Saturday, September 17, 2011

ΟΜΑΔΑ «MAGENTA»: «Μας ψεκάζουν» με τρέντι θεωρίες συνωμοσίας


  • Η πληθώρα των δυσοίωνων πληροφοριών των οποίων γινόμαστε αποδέκτες συστηματικά, η "γνώση" που ξεθάβεται από το σεντούκι κάποιου αποκρυφιστή και παίρνει τη μορφή ερεθιστικών μπεστ σέλερ και η δίψα της παγκοσμιοποιημένης κοινότητας για εσχατολογικές και όχι μόνο συνωμοσίες αποτελούν το υλικό της νέας περφόρμανς της ομάδας Magenta με τίτλο "Μας ψεκάζουν".
«Μας ψεκάζουν» με τρέντι θεωρίες συνωμοσίας
Η πληθώρα των δυσοίωνων πληροφοριών των οποίων γινόμαστε αποδέκτες συστηματικά, η "γνώση" που ξεθάβεται από το σεντούκι κάποιου αποκρυφιστή και παίρνει τη μορφή ερεθιστικών μπεστ σέλερ και η δίψα της παγκοσμιοποιημένης κοινότητας για εσχατολογικές και όχι μόνο συνωμοσίες αποτελούν το υλικό της νέας περφόρμανς της ομάδας Magenta με τίτλο "Μας ψεκάζουν".
Το "Μας ψεκάζουν" παρουσιάζεται στον "Κινητήρα", στις 18, 19 και 20 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος "Καλλιτέχνες με κρίση" που ενισχύει νέες ιδέες ελληνικών καλλιτεχνικών ομάδων και προσφέρει επαγγελματικά σεμινάρια υψηλής ποιότητας σε πολύ προσιτές τιμές. Σε ένα στιγμιότυπο καθημερινό, συζητούνται, αναλύονται και ανατροφοδοτούνται οι πιο τρέντι θεωρίες συνωμοσίας. Ολα συνδέονται με όλα σε έναν καταιγισμό διαδοχικών παραπομπών διαδικτυακού τύπου. Παράλληλα, μια περφόρμερ αντιδρά και λειτουργεί αποτροπαϊκά, προσπαθώντας να αμβλύνει τον αρχέγονο φόβο του ανθρώπου για το άγνωστο και τον θάνατο. Η περφόρμανς "Μας ψεκάζουν" είναι σε έναν βαθμό αυτοσχεδιαστική. Το κείμενο και η κίνηση προκύπτουν σε χρόνο πραγματικό, σύμφωνα με τις αδρές δραματουργικές γραμμές της ομάδας Magenta.
Η εννοιολογική και εικαστική σύλληψη είναι της ομάδας Magenta (Κατερίνα Σωτηρίου και Ελενα Τιμπλαλέξη) και οι φωτισμοί του Δημήτρη Καρνάβα. Παίζουν η Στέλλα Αντύπα, ο Νίκος και ο Αλέξανδρος.

No comments: