Thursday, September 15, 2011

ΚΘΒΕ: Στον αέρα οι «Αερίτες» από τη στάση εργασίας


Με στάσεις εργασίας αύριο και μεθαύριο απαντούν οι εργαζόμενοι του ΚΘΒΕ στην εργασιακή εφεδρεία, η οποία έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Χθες ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, Σωτήρης Χατζάκης, βρέθηκε στην Αθήνα για να συζητήσει τα προβλήματα με τους αρμόδιους υπουργούς και πήρε τη διαβεβαίωση ότι σήμερα πρόκειται να καταβληθούν τα δεδουλευμένα του Αυγούστου.
Λόγω της στάσης εργασίας ίσως να μη γίνει η παράσταση χορού της ομάδας σύγχρονου χορού «Αερίτες», που εντάσσεται στα «Δημήτρια» και επρόκειτο να δοθεί αύριο στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Με τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο ΚΘΒΕ δηλώνουν την αντίθεσή τους στην εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας στο ΚΘΒΕ, καθώς, όπως επισημαίνει ο πρόεδρός τους, Γιώργος Αντωνιάδης, δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό. Τα τελευταία δύο χρόνια το προσωπικό του θεάτρου μειώθηκε κατά 45%, τονίζει, ενώ το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας έρχεται να προστεθεί στη μη ανανέωση των συμβάσεων 35 συμβασιούχων τον Μάιο, στις συνεχείς καθυστερήσεις καταβολής της μισθοδοσίας, στην 8μηνη καθυστέρηση καταβολής υπερωριών, εξαιρέσιμων και κυριακάτικων αποδοχών. Οι ηθοποιοί και οι εργαζόμενοι στο ΚΘΒΕ κατήγγειλαν στην Επιθεώρηση Εργασίας το πρόβλημα της καθυστέρησης καταβολής μισθών και των άλλων αποδοχών τους.

No comments: