Tuesday, September 13, 2011

Έκπτωση 20% στις παραστάσεις της Λυρικής Σκηνής


  • Για όσους αγοράσουν εισιτήρια των συναυλιών, στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου, που θα γίνουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Έκπτωση 20% για τις παραστάσεις αυτής της χρονιάς, προσφέρει η Εθνική Λυρική Σκηνή για όσους αγοράσουν εισιτήρια των συναυλιών, στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου, που θα γίνουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Οι συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης και θα μεταδίδονται ζωντανά στους κήπους του Μεγάρου, είναι μια πρόγευση όλων όσων θα ακολουθήσουν στην καλλιτεχνική περίοδο, 2011-2012.
Στις δυο αυτές βραδιές θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από το «Ελιξίριο του Έρωτα» του Γκαετάνο Ντονιτσέττι, την «Κρητικοπούλα» του Σπυρίδωνος Φιλίσκου Σαμάρα, τον «Φάουστ» του Σαρλ Γκουνό, το «Ναμπούκκο» του Βέρντι, τον «Ένα Χορό μεταμφιεσμένων», μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις λυρικού έργου του Βέρντι όπου το χιούμορ κατέχει ξεχωριστή θέση. Επίσης, θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από το διάσημο Μπαλέτο του Προκόφιεφ «Ρωμαίος και Ιουλιέττα» και το «Όλοι χορεύουν βαλς», που περιλαμβάνει τρεις χορογραφίες του νέου διευθυντή του Μπαλέτου της ΕΛΣ, Ρενάτο Τζανέλλα.
Παράλληλα, αύριο Τετάρτη, το Λυρικό Λεωφορείο συνεχίζει την περίφημη πορεία του σε γειτονιές της Αθήνας. Οι στάσεις θα πραγματοποιηθούν στην Πλατεία Καραϊσκάκη, στην Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου στην Ακαδημία Πλάτωνος και στην Πλατεία Αττικής.
Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, ημέρα του θανάτου της Μαρίας Κάλλας, η Εθνική Λυρική Σκηνή τιμά την θρυλική ελληνίδα υψίφωνο, με μια μεγάλη συναυλία στον προαύλιο χώρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, στην Πατησίων. Στην συναυλία, θα ερμηνευθούν άριες από όπερες, τις οποίες η Κάλλας σημάδεψε με την ερμηνεία της. Μεταξύ άλλων θα ακουστούν αποσπάσματα από την Τραβιάτα, την Αΐντα και τη Δύναμη του πεπρωμένου του Βέρντι, την Τόσκα του Πουτσίνι, τον Κουρέα της Σεβίλλης του Ροσσίνι και τη Νόρμα του Μπελλίνι.
Τέλος, μέχρι τις 2 Οκτωβρίου η Λυρική Σκηνή πραγματοποιεί Λυρικές βραδιές και Χορό σε κεντρικές πλατείες της Αθήνας, όπως στην Πλατεία Κυψέλης, στην Πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, στον Σταθμό του Μετρό Κεραμεικός, στην Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου στον Κολωνό και στην Πλάκα.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

No comments: