Tuesday, September 13, 2011

Την Τετάρτη με το Λυρικό Λεωφορείο στους δρόμους της Αθήνας


  • Ένα μοναδικό θέαμα για εκατοντάδες Αθηναίους. 


Το Λυρικό Λεωφορείο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής συνεχίζει τις «βόλτες» του στους δρόμους της Αθήνας και αυτήν την εβδομάδα.
Είναι ένα μοναδικό θέαμα, εκατοντάδες Αθηναίοι έχουν «πέσει» τις προηγούμενες ημέρες τυχαία πάνω στο κόκκινο διώροφο όχημα που φιλοξενεί μουσικούς, τενόρους και σοπράνο οι οποίοι ερμηνεύουν δημοφιλείς άριες στη μέση μιας λεωφόρου ή κάνοντας στάσεις σε πλατείες ή πάρκα.
Αυτή την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου από τις 6.30 το απόγευμα μέχρι τις 8.30 το βράδυ, το Λυρικό Λεωφορείο «επιλέγει» γειτονιές της Αθήνας στις οποίες η διαβίωση και η καθημερινότητα των κατοίκων έχει καταστεί δύσκολη τα τελευταία χρόνια. Στάσεις θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Καραϊσκάκη, στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου στην Ακαδημία Πλάτωνος (Λένορμαν 122) και στην πλατεία Αττικής (Λιοσίων).
Η Έλενα Κελεσίδη, ο Δημήτρης Σιγαλός και ο Χάρης Ανδριανός θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από όπερες του Ντονιτσέττι, του Βέρντι και του Πουτσίνι. Συμμετέχουν μέλη της Μικτής Δημοτικής Χορωδίας Αθηνών. Οι καλλιτεχνικές δράσεις της Λυρικής εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.

No comments: