Tuesday, September 13, 2011

Το ΚΘΒΕ και η εργασιακή εφεδρεία


  • Σχετική με το θέμα ανακοίνωση του καλλιτεχνικού διευθυντή Σωτήρη Χατζάκη
Το ΚΘΒΕ και η εργασιακή εφεδρεία
Με ανακοίνωσή του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Σωτήρης Χατζάκης ξεκαθαρίζει ότι το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δεν διαθέτει πλεονάζον προσωπικό. 
Συγκεκριμένα δηλώνει ότι: «Σεβόμενος την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η χώρα και τις προσπάθειες που καταβάλλει το πολιτικό προσωπικό για την αντιμετώπιση της κρίσης, δηλώνω ότι το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δεν έχει πλεονάζον προσωπικό, σύμφωνα με το οργανόγραμμα και τις ανάγκες του καλλιτεχνικού του έργου. Πόσο δε μάλλον που η εργασιακή εφεδρεία δεν θα έπρεπε να το αφορά καθ' ότι εκκρεμεί λύση για την εξαίρεση των Κρατικών Σκηνών από το καθεστώς των ΔΕΚΟ. Χωρίς να παραγνωρίζουμε την δραματικότητα των στιγμών και τις δυσκολίες του ελληνικού λαού, πιστεύουμε ότι ο πολιτισμός συντονισμένος με τον τουρισμό είναι ένα από τα ισχυρά χαρτιά της χώρας για την έξοδο από την κρίση. Η ιστορική φυσιογνωμία του Κ.Θ.Β.Ε. δεν πρέπει να αλλοιωθεί και η δραστηριότητά του στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στη Βόρεια Ελλάδα και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη δεν πρέπει να παρεμποδιστεί».

Η απάντησή του έρχεται ως συνέχεια του γεγονότος ότι σύσσωμος ο πολιτισμός τίθεται σε εργασιακή εφεδρεία, βάσει της εγκυκλίου που κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή από τον ειδικό γραμματέα ΔΕΚΟ του υπουργείου Οικονομικών. Βάσει αυτής το 10% των εργαζομένων αορίστου χρόνου - από τη στιγμή που οι εργαζόμενοι ξεπερνούν τους 100-, θα κριθεί ως πλεονάζον προσωπικό από εξωτερικούς συμβούλους και θα βρεθεί εκτός εργασίας.

No comments: