Γοητευμένος από την παράξενη και σύνθετη προσωπικότητα του Αυστροαμερικανού σκηνοθέτη και ηθοποιού Έριχ Φον Στροχάιμ, αλλά και από τις μοναδικές ερμηνείες τόσο του ίδιου όσο και της Γκλόρια Σουάνσον στην ταινία - σταθμό "Η λεωφόρος της Δύσης" του Μπίλι Ουάιλντερ, ο Δημήτρης Δημητριάδης γράφει τον "Στροχάιμ". Το λυρικό αυτό κείμενο, που ξεκινά εκεί που η ταινία τελειώνει, κάνει σήμερα πρεμιέρα στο Από Μηχανής Θέατρο σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή και με πρωταγωνιστές τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Άκι Βλουτή και Αγλαΐα Παππά.

Στο "Στροχάιμ" ο Δημητριάδης εξερευνά την πηγή της απαρχής του κινηματογράφου και μιας από τις εμβληματικές του μορφές, του κινηματογραφιστή και ηθοποιού Εριχ Φον Στροχάιμ. Στο έργο ακούγονται ανθρώπινοι και σαρκαστικοί διάλογοι περί αλήθειας και ψεύδους, πραγματικού και φανταστικού, ζωής και θανάτου και τελικά περί τέχνης, μόνη διαφυγή της ανθρώπινης ύπαρξης σε καιρούς χαλεπούς. Τη Νόρμα Ντέσμοντ, τον μεγαλύτερο ρόλο της ντίβας του αμερικανικού βωβού και ομιλούντα κινηματογράφου Γκλόρια Σουανσον, υποδύεται η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη σε μια τελευταία συνάντηση με τον Στροχάιμ που ερμηνεύει ο Άκις Βλουτής. Τον τρίτο κομβικό ρόλο, της επί 20 χρόνια συντρόφου του Στροχάιμ Ντενίζ, ερμηνεύει η Αγλαΐα Παππά. Τα σκηνικά υπογράφει ο Νίκος Αναγνωστόπουλος και τα κοστούμια η Ντένη Βαχλιώτη.
* Την Τρίτη στο Public Συντάγματος παρουσιάζεται το βιβλίο του Δ. Δημητριάδη "Stroheim - Un film muet", από τις εκδόσεις Σαιξπηρικόν.