Παρουσιάζοντας τη θεατρική δουλειά δύο νεανικών ομάδων κάθε ημέρα, συνεχίζεται από την Τετάρτη η "Ανοιχτή πλατφόρμα" στο Εθνικό Θέατρο, επιδιώκοντας να δώσει βήμα έκφρασης σε ομάδες που επιλέχθηκαν για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» επί ένα μήνα, έχοντας εξασφαλίσει τον χώρο και τον τεχνικό εξοπλισμό, που τους παρέχεται δωρεάν.

Έτσι, την Τετάρτη (6.00 μ.μ.) η ομάδα Illustrations Confuses θα παρουσιάσει τη δραματική
σύνθεση Ο άνθρωπος είμαι εγώ, βασισμένη σε κείμενα του Αρτώ. Πρόκειται για μια απόπειρα μινιμαλιστικού θεάτρου, όπου η σωματικότητα, το στυλιζάρισμα και τα οπτικά μέσα συνθέτουν ένα άμεσο αλλά και εικαστικό αποτέλεσμα. Στην παράσταση θα ακουστούν ανέκδοτα και αμετάφραστα αποσπάσματα του έργου του Αρτώ, που αντλούν από βιογραφικά στοιχεία του. Η σκηνοθετική προσέγγιση της Αντωνίας Βασιλάκου ακολουθεί τους θεματικούς άξονες της κοινωνικής διαστρωμάτωσης, του ταξικού «κανιβαλισμού» και της ταυτοποίησης ανθρώπινου - ζωικού είδους. Παίρνουν μέρος οι Δ. Κάτσης, Τζ. Κοκκίνη, Η. Νότη, Στ. Οικονόμου, Μ. Παπαντώνη.

Παράλληλα, τις ίδιες ημέρες, αλλά σε διαφορετικές ώρες (9.00 μ.μ.), η ομάδα Sui Generis παρουσιάζει Το ρολόι του Μενέλαου Λουντέμη, ένα θεατρικό παζλ από ποικίλα ύφη και είδη. Η ομάδα προσεγγίζει τα γεγονότα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, με διάθεση να ανιχνεύσει σε βάθος τις συνδέσεις τους με τη σύγχρονη εποχή. Η σκηνοθεσία είναι του Κωνσταντίνου Μπιμπή και παίζουν οι Α. Ηλιάδου, Α. Καζάκου, Κ. Κωμοδίκης, Φ. Λαζάρου, Έ. Λιάτσος, Κ. Μακέδου, Β. Πέτσας.

Θα ακολουθήσουν οι ομάδες Lapsus, με το έργο Η απειλή, της Άρτεμης Μουστακλίδου και Μονάδα Μέτρησης Πόνου με το ομότιτλο έργο, βασισμένο σε διηγήματα του Κονδυλάκη και του Μητσάκη (7-10/5), Direct(or) Cult με το Σατωβριάνδου και Γ' Σεπτεμβρίου γωνία του Γιάννη Κωνσταντινίδη και Homo Ludens με Αυτά που επιστρέφει η θάλασσα της Obeida Benavides (14-17/5), Plastic Theater με το Η νύχτα μόλις πριν από τα δάση του Bernard Marie Koltes και Γουλφ με τον Χρυσό σκαραβαίο του Πόε (21-24/5), ενώ η Ομάδα Τατού θα παρουσιάσει τη δική της εκδοχή για την τραγωδία του Σοφοκλή (Anti-gone) στις 2, 9, 16 και 23/5.