Με εμφανές τρακ, που γρήγορα διέλυσε η θερμή ατμόσφαιρα στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού, ο Στάθης Λιβαθινός, συνοδευόμενος από τον Θοδωρή Αμπαζή, "καλωσόρισε" τους εργαζόμενους, καλλιτέχνες και τεχνικό προσωπικό, στην πρώτη τους συνάντηση γνωριμίας. Ακριβής στην ώρα του (ήταν αρκετά νωρίτερα στο θέατρο, αλλά εγκαταστάθηκε στο... κυλικείο, αφού ο Σ. Χατζάκης είχε φροντίσει να μην αδειάσει το γραφείο του...), ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής, αφού προσφωνήθηκε με θερμά λόγια από τον πρόεδρο του ΣΕΕΘ, μιλώντας από την πλατεία διαβεβαίωσε τους καλλιτέχνες ότι "θα είναι προστατευμένοι".

"Θα είμαι κοντά σας σε όλα. Ήρθαμε για να υπηρετήσουμε το θέατρο. Το θέατρο είναι ομαδική δουλειά, κι εγώ θα ακούω τις ιδέες σας".
Με ενωτική διάθεση, αναφέρθηκε "με απέραντο σεβασμό στον προηγούμενο, αλλά και στους προηγούμενους διευθυντές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμφωνώ μαζί τους". Στη συνάντηση έδωσαν το "παρών" οι περισσότεροι από τους πρώην συνεργάτες του Σ. Χατζάκη, κανείς όμως από το προηγούμενο Δ.Σ., ούτε βέβαια ο ίδιος.

Σ.Κ., Η ΑΥΓΗ, 25.04.2015