Wednesday, April 29, 2015

Αψίδα χορού


Αψίδα χορού 
Το ARC for Dance Festival φέρνει για έβδομη συνεχή χρονιά τους Αθηναίους σε επαφή με τον σύγχρονο χορό

Μιλήσαμε με την καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ, Φρόσω Τρούσσα, η οποία μας ανέλυσε τη σύνδεση που υπάρχει ανάμεσα στις υπόλοιπες παραστάσεις που παρουσιάζονται στο πλαίσιο του ARC for Dance, παραστάσεις δοκιμασμένες με επιτυχία, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό: «Στις 8 Μαΐου, για παράδειγμα, μέσω των δύο έργων, του "I am and I am not" του Κύπριου Φώτη Νικολάου και του "40.000 Centimetri Quadrati" της Ιταλίδας Κλαούντια Καταρτζί, αντιπαραβάλλουμε τον εντελώς διαφορετικό τρόπο με τον οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί η σκηνή, ο σκηνικός χώρος. Το Σάββατο 9 Μαΐου, έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις σε ζητήματα φύλου και ταυτότητας, ενώ την τελευταία ημέρα, την Κυριακή, στα έργα του Κλεμάν Νταζίν και του Χρήστου Παπαδόπουλου κυριαρχούν η ζωή και ο θάνατος αλλά με πολύ διαφορετικό τρόπο.

Ο Γάλλος Νταζίν είναι ζογκλέρ, προέρχεται από τον χώρο του τσίρκου και έχει φτιάξει μια παράσταση, την "Bruit de Couloir", στην οποία δεν κάνει επίδειξη δυνατοτήτων αλλά μας πηγαίνει ένα πολύ όμορφο και ίσως κάπως σκοτεινό ταξίδι. Στο "Elvedon" του Χρήστου Παπαδόπουλου υπάρχει μια αέναη κίνηση η οποία έχει μια αρχή και ένα τέλος, κάτι σαν τη ζωή δηλαδή».

info:

ARC for Dance Festival: Σύγχρονο Θέατρο (Ευμολπίδων 45, Γκάζι), από τις 7 ως τις 10 Μαΐου. Περισσότερες πληροφορίες στο www.arcfordancefestival.gr

* Νάστος Γιώργος 
* Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino την Κυριακή 26 Απριλίου 2015

No comments: