Saturday, October 15, 2011

Ένα «Αερόπλοιο» στην Αμερική




    Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται το «Αερόπλοιο», η παιδική σκηνή του θεάτρου Τόπος Αλλού, προκειμένου να παρουσιάσει την παράσταση Της φωτιάς, του ανέμου και του δρόμου δίχως γυρισμό του Νίκου Καμτσή, στο πλαίσιο του 4ου Kids Eurofestival ως επίσημη συμμετοχή της Ελλάδας, μια αναγνώριση της ερευνητικής δουλειάς του πάνω στην ελληνική λαϊκή αφηγηματική παράδοση.
    Το Φεστιβάλ, που διοργανώνεται από το Γαλλο-αμερικανικό Πολιτιστικό Ίδρυμα και παρουσιάζει τα πιο αξιόλογα θέατρα για παιδιά από τις 27 χώρες της Ε.Ε., ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Νοεμβρίου. Το «Αερόπλοιο» θα παρουσιάσει το έργο του Ν. Καμτσή, που βασίζεται σε ένα ελληνικό λαϊκό παραμύθι, από τις 15-17 Οκτωβρίου στο Kennedy Center της αμερικανικής πρωτεύουσας, ενώ παράλληλα θα διοργανώσει δύο θεατρικά σεμινάρια, για τη μάσκα στα λαϊκά δρώμενα και την κατασκευή και εμψύχωση παραμυθένιων χαρακτήρων.
    Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι του Νίκου Καμτσή, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Μίκας Πανάγου, ενώ τη μουσική συνέθεσε ο Χρήστος Ξενάκης. Αφηγείται η παραμυθού Στέλλα Μιχαήλ.

    No comments: