Wednesday, October 12, 2011

«Να ζει κανείς ή να μη ζει;»... σκορπίζοντας γέλια από τη σκηνή

Η κωμωδία του Μελ Μπρουκς σε διασκευή Ρέππα - Παπαθανασίου
«Να ζει κανείς ή να μη ζει;»... σκορπίζοντας γέλια από τη σκηνή
Η Κάτια Δανδουλάκη μαζί με τον Παύλο Χαΐκάλη (αριστερά) και τον Γιάννη Τσιμιτσέλη (δεξιά) παίζουν στην κωμωδία «Να ζει κανείς ή να μη ζει»


Θέτοντας το διαχρονικό και πάντα επίκαιρο ερώτημα «Να ζει κανείς ή να μη ζει», το οποίο είναι και ο τίτλος του έργου, η Κάτια Δανδουλάκη και ο Παύλος Χαϊκάλης, ετοιμάζονται να ξεκινήσουν την Παρασκευή (14 Οκτωβρίου) την παράσταση που υπογράφουν ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου. Ενας δωδεκαμελής θίασος επί σκηνής του θεάτρου «Κάτια Δανδουλάκη» θα φορέσει τριάντα έξι κοστούμια και θα κινηθεί σε έξι διαφορετικά σκηνικά για να μας θυμίσει τη μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία με τον Μελ Μπρουκς (1983). Ενα θέατρο μέσα στο θέατρο, στην Πολωνία της Γερμανικής Κατοχής, με ένα ετερόκλητο πλήθος ανθρώπων που θα μπλεχτεί σε μια φάρσα χωρίς όρια.
ΠΟΤΕ & ΠΟΥ Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη Αγίου Μελετίου 61Α, τηλ: 210 8640414 Παραστάσεις: Τε: 20.00 - Πέ: 20.30 (λαϊκή) Πα: 21.15 - Σάβ:18.15 (λαϊκή) & 21.15 Κυρ: 18.15 & 21.15 Τιμές: 25 - 18 - 16 ευρώ
«Πέρυσι τον χειμώνα μας ζήτησε η Κάτια Δανδουλάκη να το διασκευάσουμε κι εμείς ξεκινήσαμε τη δουλειά»
, είπε εκ μέρους του συγγραφικού ντουέτου ο Μιχάλης Ρέππας, παρουσιάζοντας το έργο και τους συντελεστές. «Η ζωή στο θέατρο είναι πιο ζωή κι απ΄την ίδια τη ζωή», είπε με τη σειρά της η Κάτια Δανδουλάκη επισημαίνοντας ότι «έτσι αντέχουμε καλύτερα τη ζωή». Ενώ ο Παύλος Χαϊκάλης δεσμεύθηκε για «δίωρο γέλιο από τις τρεις ώρες γέλιου που δικαιούμαστε τον μήνα. Γιατί για το παραπάνω φορολογούμαστε....».

Στο επίκεντρο της κωμωδίας είναι μια διάσημη ηθοποιός που απατά τον άντρα της με έναν πολύ νεότερό της αντιστασιακό. Κι αν αυτός ο αταίριαστος έρωτας είναι ένα κλασικό συστατικό φάρσας, τα πράγματα μπερδεύονται όταν στα γρανάζια της φάρσας πιάνονται ένας γερμανός στρατηγός, η αυστηρή γραμματέας του, ο όχι και τόσο έξυπνος υπασπιστής του καθώς και μια διπλή κατάσκοπος και ο μακιγιέρ της πρωταγωνίστριας. Κι όλα αυτά ενώ ο σύζυγος της πρωταγωνίστριας προσπαθεί να παίξει... Αμλετ.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
«Να ζει κανείς ή να μη ζει» του Nick Whitby
Απόδοση- σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου + Μιχάλης Ρέππας
Σκηνικά: Αντώνης Δαγκλίδης
Κοστούμια: Εβελυν Σιούπη
Στίχοι - Μουσική: Αφροδίτη Μάνου
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Παίζουν: Κάτια Δανδουλάκη, Παύλος Χαϊκάλης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Τάσος Κωστής, Μαρία Κανελλοπούλου, Χριστίνα Τσάφου, Σπύρος Μεριανός, Πρόδρομος Τουσουνίδης.

No comments: