Wednesday, June 4, 2008

ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΧΕΑΡ «ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ» ΣΤΟ ΑΠΛΟ ΘΕΑΤΡΟ


Τις δύο ηρωίδες του έργου του Ντέιβιντ Χέαρ «Ανάσα ζωής» θα ερμηνεύσουν οι Φωτοπούλου - Οικονομίδου. Τις ενώνει η παρουσία-απουσία ενός άνδρα, που για τη μία υπήρξε σύζυγος, για την άλλη εραστής
Δύο ιδιαίτερα σημαντικές ερμηνεύτριες του θεάτρου μας, η Λυδία Φωτοπούλου και η Ράνια Οικονομίδου, θα συναντηθούν στη σκηνή του Απλού Θεάτρου την ερχόμενη θεατρική περίοδο. Θα ενσαρκώσουν τις Φράνσις Μπιλ και Μαντλίν Παλμέρ αντίστοιχα, τις δύο ηρωίδες από το έργο του Ντέιβιντ Χέαρ «Ανάσα ζωής», που θα παρουσιαστεί σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα και σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα.
Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στο θέατρο Χέιμαρκετ του Λονδίνου το 2002, ενώ στην Ελλάδα παρουσιάστηκε πέρυσι από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά, με τις Αλεξάνδρα Λαδικού και Μαρία Σκούντζου.
Θα προηγηθεί στην κεντρική σκηνή του Απλού Θεάτρου (από τον Οκτώβριο ώς τον Ιανουάριο), μία από τις μεγάλες επιτυχίες της σεζόν που μας πέρασε, το «Ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα» του Ευγένιου Ο' Νιλ, με τους Δημήτρη Καταλειφό, Ράνια Οικονομίδου, Αλκη Κούρκουλο, Κώστα Βασαρδάνη και Σοφία Καλεμκερίδου (απόδοση Νίκου Γκάτσου και σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα). Το ρεπερτόριο της Νέας Σκηνής θα ανακοινωθεί σύντομα.

No comments: