Saturday, April 5, 2008

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΙΤΣΑΚΗΣ "ΤΟ ΤΥΦΛΟ ΣΗΜΕΙΟ"

Ακραία πεζοί και πεζά ακραίοι χαρακτήρες σε «Τυφλό σημείο». Η βία, οι ψυχοπαθολογικές εκρήξεις των ηρώων τους και ο φωτισμός ανθρώπων του περιθωρίου είναι από τα αγαπημένα θέματα των νέων Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων. «Το τυφλό σημείο» του Γιάννη Μαυριτσάκη τα έχει όλα αυτά τα στοιχεία. Μια καλοστημένη παράσταση, δροσερή έτσι που το χιούμορ να αλαφραίνει το ζόφο, με νέους ανθρώπους του θεάτρου, φρέσκους, με διάθεση και φαντασία… [Όλγα Σελλά, Η Καθημερινή, 5/4/2008].

Γιάννης Μαυριτσάκης "Το τυφλό σημείο", στο θέατρο "Πορεία", από την Εταιρία Θεάτρου «ΔΟΛΙΧΟΣ». Σκηνοθεσία: Μάρθα Φριντζήλα, σκηνικά - κοστούμια - μουσική: Βασίλης Μαντζούκης, σχεδιασμός φωτισμών: Μελίνα Μάσχα, βοηθός σκηνοθέτη: Δέσποινα Γιαλού. ΔΙΑΝΟΜΗ: Πολυξένη Ακλίδη, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Απόστολος Πελεκάνος, Τάνια Παπαδοπούλου, Δημήτρης Τάρλοου (φωτογραφία), Δημοσθένης Ελευθεριάδης, Γιάννης Αναστασάκης, Γαλήνη Χατζηπασχάλη.

Σ’ αυτό το σπονδυλωτό έργο μια νέα γυναίκα, η Νίκη, εξαιτίας του θανάτου του άντρα της και βιώνοντας ένα αφόρητο πένθος, μπλέκεται σε ένα εφιαλτικό γαϊτανάκι με πρωταγωνιστές ακραία πεζούς και πεζά ακραίους ανθρώπους.

No comments: