Monday, March 31, 2008

Αποκόμματα... και σχόλια [31/3/2008]

Ο Κώστας Ζαχαράκης θα παρουσιάσει από την Τρίτη 8 Απριλίου, στο θέατρο «Προσκήνιο», ένα συνθετικό θέαμα μουσικής και σκηνικής δράσης με τίτλο «Γεια σου». Έργα του Μπέκετ, του Μπρεχτ, του Δ. Δημητριάδη, ποιήματα του Καβάφη και του Οσκαρ Ουάιλντ δημιουργούν μαζί με τα τραγούδια του Κ. Βάιλ, του Φ. Χολάντερ, του Παμπέν, του Μ. Χατζιδάκι, του Κ. Γιαννίδη και του Σ. Κραουνάκη ένα ιδιαίτερο μουσικο-θεατρικό παιχνίδι. Ο Κώστας Ζαχαράκης παίζει, χορεύει και τραγουδάει συνοδευόμενος από τον Κλέαρχο Καραγιαννίδη στο πιάνο.

Ξεκινά περιοδεία από τα Ιωάννινα

Περιοδεία στην Ελλάδα θα κάνει η μακροβιότερη σόλο παράσταση στην ιστορία του Μπρόντγουεϊ «Caveman» του Ρομπ Μπέκερ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασής της στο θέατρο «Coronet», την Κυριακή των Βαΐων. Ο ήρωας του έργου, ο Σωτήρης, προσπαθεί να κατανοήσει το «γιατί δεν τα βρίσκουν οι άντρες με τις γυναίκες». Έτσι ξεδιπλώνεται μια σειρά κωμικών καταστάσεων, από την προϊστορική εποχή μέχρι σήμερα. Η συμμετοχή του κοινού, που είναι καθοριστική σε όλη αυτήν τη διαδρομή, οδηγεί σε απρόβλεπτες εξελίξεις, με ανατροπές, εκπλήξεις και άφθονο γέλιο. Τη διασκευή και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Αναστασία Παπαστάθη. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν διαδοχικά ο Γεράσιμος Γεννατάς και ο Χριστόδουλος Στυλιανού. Η τουρνέ θα ξεκινήσει την Πέμπτη 3 Απριλίου από τα Ιωάννινα και θα συνεχίσει σε Βόλο (Σάββατο 5 - Κυριακή 6 Απριλίου), Βέροια (Δευτέρα 7 - Τρίτη 8 Απριλίου), Κοζάνη (Τετάρτη 9 - Πέμπτη 10 Απριλίου), Δράμα (Σάββατο 12 - Κυριακή 13 Απριλίου), Καβάλα (Δευτέρα 14 - Τρίτη 15 Απριλίου) και Πάτρα (28-30 Απριλίου). Τη συγκεκριμένη κωμωδία, οι παραστάσεις της οποίας ήταν sold out σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια, έχουν παρακολουθήσει πενήντα χιλιάδες και πλέον θεατές.

Σταμάτης Πολενάκης: Νέα θεατρική δύναμη. [Γράφει ο Αλέξης Σταμάτης]. Την προηγουμένη εβδομάδα δέχτηκα μια πρόσκληση για ένα θεατρικό αναλόγιο με τίτλο «Το τελευταίο όνειρο της Εμιλι Ντίκινσον». Μια και Ντίκινσον είναι η αγαπημένη μου ποιήτρια και τον ρόλο ερμήνευε η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, πήγα να το δω, έχοντας στον νου μου πως με δεδομένη την ευαισθησία, το ποιητικό στοιχείο και το ταλέντο της Καραμπέτη θα ήταν μια παράσταση άξια λόγου. Για εκείνον που δεν ήξερα τίποτα ήταν για τον συγγραφέα του κειμένου, τον Σταμάτη Πολενάκη... [συνέχεια ΕΔΩ]

Έθνος, 31/3/2008

No comments: