Saturday, April 5, 2008

ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΧΟΡΟΥ

ΕΛΠΙΖΩ ότι αυτή η αναδιάρθρωση μπορεί να φέρει κάτι καινούργιο στα θεατρικά μας πράγματα. Στις επιτροπές που στελεχώθηκαν, έπειτα από σχετική εισήγηση του διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού (ΕΚΕΘΕΧ) Ηρακλή Λογοθέτη, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΕΘΕΧ, υπό τον πρόεδρό του Γιώργο Δραγώνα, έλαβε μια σειρά αποφάσεις που αφορούν τη στελέχωσή τους.
Πρόεδρος στη Γνωμοδοτική Επιτροπή Θεάτρου είναι η Χαρά Μπακονικόλα (καθηγήτρια Θεατρικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών), αντιπρόεδρος ο Σάββας Πατσαλίδης (καθηγητής Ιστορίας και Θεωρίας Θεάτρου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), τομεάρχης Ελεύθερου Θεάτρου ο Γιώργος Σαμπατακάκης (δρ Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου) και μέλη οι Δημήτρης Δημητριάδης (συγγραφέας). Γιώργος Κακανάκης (σκηνοθέτης), Ματίνα Καλτάκη (θεατρολόγος, κριτικός θεάτρου - δημοσιογράφος), Νίκος Σίμος (δημοσιογράφος), ενώ αναπληρωματικά μέλη είναι οι Αντώνης Γαλέος (σκηνοθέτης- μεταφραστής) και Μαρία Κυριάκη (συγγραφέας). Στη Γνωμοδοτική Επιτροπή Χορού πρόεδρος είναι η Πηνελόπη Ηλιάσκου (καθηγήτρια Ρυθμικής Dalcroze και καλλιτεχνική διευθύντρια του Κέντρου Χορού Ντάνκαν), αντιπρόεδρος η Χριστιάνα Γαλανοπούλου (ιστορικός Τέχνης, διευθύντρια Μir Festival), τομεάρχης χορού η Νίνα Αλκαλάη (καθηγήτρια χορού), μέλη οι Στεριανή Τσιντζιλώνη (θεωρητικός χορού) και Μαρίνα Φωκίδη (ιστορικός Τέχνης), ενώ αναπληρωματικά μέλη είναι οι Χρήστος Πολυμενάκος (δημοσιογράφος) και Μαρίζα Βινιεράτου (καθηγήτρια χορογραφίας).
Στη θέση του τομεάρχη των ΔΗΠΕΘΕ ορίστηκε ο σκηνοθέτης Νίκος Αρμάος. Γραμματέας του ΔΣ ανέλαβε η θεατρολόγος Βίκυ Μαντέλη , η οποία θα αποτελεί τον σύνδεσμο του ΕΚΕΘΕΧ με το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου.

Τέλος, εγκρίθηκε η πρόσκληση αιτήσεων επιχορηγήσεων της χορευτικής περιόδου 2007-2008. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210 3307.700.

No comments: