Thursday, November 17, 2011

Παιχνίδι για τρεις...


Σε ένα παιχνίδι σκληρού πόκερ, με αντίτιμο την ίδια τους τη ζωή, ένα παιχνίδι όπου τίποτα δεν είναι φανερό από την αρχή και τίποτα δεν μένει σταθερό, βάζει τους ήρωές του ο Ανδρέας Φλουράκης στο έργο του Κέλυφος, που παρουσιάζεται στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης 104.
Δύο γυναίκες, που έχουν σχέση και συγκατοικούν, κι ένας άνδρας, τον οποίο η Αλίκη επισκέπτεται συχνά και καταλήγει να εμπλακεί σε μια ερωτική σχέση μαζί του. Οι εντάσεις ανάμεσα στις πλευρές του τριγώνου θα κορυφωθούν όταν, με αφορμή ένα ταξίδι, η Αλίκη γίνεται το αντικείμενο διεκδίκησης και των δύο. Εκεί τα πρόσωπα αλλάζουν διαρκώς ρόλους, ο δυνατός γίνεται αδύναμος, το θύμα θύτης, ο χαμένος κερδίζει...
Στην ψυχρή ατμόσφαιρα αυτής της παρτίδας με απρόβλεπτη έκβαση εξελίσσεται σταδιακά μια ιστορία μεταμόρφωσης, μια αλλαγή επώδυνα βίαιη, μέσα σε έναν κόσμο σκληρό, που οδηγεί τους ήρωες σε ένα ατέλειωτο παιχνίδι χειραγώγησης.
Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι της Χριστίνας Χριστοφή και τους ρόλους ερμηνεύουν οι Μυρτώ Αλικάκη, Ελένη Αποστολοπούλου και Άντονι Μπερκ.

No comments: