Friday, October 31, 2008

«Η αγάπη νικά τα πάντα»

«Η αγάπη νικά τα πάντα»

Μια νύχτα στην Κοπεγχάγη με τρεις συναρπαστικές προσωπικότητες σε συνταρακτικές αποκαλύψεις θα παρακολουθήσουμε, από τις 6 Νοεμβρίου, στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου «Αργώ».

Ο λόγος για το έργο «Η αγάπη νικά τα πάντα» του σουηδού συγγραφέα Περ Όλοφ Ένκβιστ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ιωάννου, με τα τρία αυτά πρόσωπα να είναι ο πασίγνωστος Δανός συγγραφέας Χανς Κρίστιαν Αντερσεν, η μεγάλη Δανή ηθοποιός -εμβληματική φυσιογνωμία του δανικού θεάτρου- Γιοχάννε Λουίζ Χάιμπεργκ και ο σπουδαίος Δανός κριτικός και ποιητής Γιόχαν Λούντβιχ Χάιμπεργκ. Τρεις λοιπόν σημαντικές προσωπικότητες των Γραμμάτων και των Τεχνών της Ευρώπης, συναντιούνται ένα βράδυ στην Κοπεγχάγη, κάτω από την ίδια στέγη. Η βραδιά θα οδηγηθεί σε απρόσμενες εξελίξεις.

Παράλληλα, θα προκύψει μία σειρά από καυτά διαχρονικά ερωτήματα μέσα από μια διαμάχη απόψεων και ιδεών για τον έρωτα, τη λογοτεχνία, τις ανθρώπινες σχέσεις, το θέατρο, τη ζωή και το θάνατο, την ανθρώπινη μοναξιά. Όπως και για το αν η δύναμη της αγάπης μπορεί πράγματι να υπερνικήσει τα πάντα. Παίζουν οι Αιμιλία Υψηλάντη, Δημήτρης Παπάζογλου, Ζαχαρούλα Οικονόμου και Στέλιος Γούτης.

No comments: