Monday, May 11, 2015

Θεατρική παράσταση για τον αδικοχαμένο Αλεξάντερ ΜακΚουίν

  • Θα κάνει πρεμιέρα στις 12 Μαΐου στο St James Theatre του Λονδίνου.
Θεατρική παράσταση για τον αδικοχαμένο Αλεξάντερ ΜακΚουίν

Στην παράσταση «Μc Queen» πρωταγωνιστούν οι Στέφεν Γουάιτ και Ντιάνα 'Αγκρον, γνωστή από την τηλεοπτική σειρά «Glee»

«Ένα όμορφο ταξίδι στη στοιχειωμένη φαντασία και στον σκοτεινό κόσμο των ονείρων» του αγαπημένου παιδιού της σύγχρονης μόδας Αλεξάντερ Μακ Κουίν, ανεβαίνει από αύριο 12 Μαΐου στο St James Theatre του Λονδίνου.


Πρόκειται για την παράσταση με τίτλο «Mc Queen» εμπνευσμένη από την προσωπικότητα και το έργο του σχεδιαστή μόδας Αλεξάντερ Μακ Κουίν( 1969-2010). Το έργο φέρει την υπογραφή του θεατρικού συγγραφέα Τζέιμς Φίλιπς και πρωταγωνιστούν οι Στέφεν Γουάιτ και Ντιάνα 'Αγκρον, γνωστή από την τηλεοπτική σειρά «Glee», η οποία κάνει το ντεμπούτο της στην σκηνή του Λονδίνου.

«Έχω μια φτελιά στον κήπο μου 600 χρόνων κι έφτιαξα μια ιστορία μ΄ αυτήν: ένα κορίτσι ζει σε αυτό το δέντρο και έρχεται από το σκοτάδι για να ανακαλύψει έναν πρίγκιπα και γίνεται η βασίλισσα του» είχε πει ο Μακ Κουίν για την κολεξιόν του «The Girl who Lived in a Tree» («Το κορίτσι που ζούσε σε ένα δέντρο») το 2008. Από εκείνη την κολεξιόν εμπνεύστηκε το θεατρικό έργο.

Μια μυστηριώδης κοπέλα κρύβεται σε ένα δέντρο του κήπου του Μακ Κουίν για έντεκα νύχτες και τον παρακολουθεί, καθώς αγωνίζεται να βρει έμπνευση για τη δημιουργία της νέας του συλλογής. Την τελευταία βραδιά κατεβαίνει από το δέντρο για να κλέψει ένα φόρεμα που ποτέ δεν θα μπορούσε να αγοράσει. Εκείνη την ώρα όμως την εντοπίζει ο σχεδιαστής κι αντί να καλέσει την αστυνομία την παίρνει και βγαίνουν μαζί στους δρόμους του Λονδίνου και στη δίνη της ζωής του. Καθώς το έργο ξετυλίγεται, γίνεται σαφές ότι η κοπέλα δεν είναι τίποτα άλλο παρά οι σκέψεις και οι κρυφοί φόβοι του καλλιτέχνη. Το δραματοποιημένο παραμύθι λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια μιας και μόνο νύχτας.

Σημειώνεται πάντως ότι το έργο ασχολείται με τις πιο σκοτεινές πλευρές της προσωπικότητας του Μακ Κουίν, όπως την κατάθλιψη, την πίεση από τη βιομηχανία της μόδας αλλά και την αυτοκτονία του, στις 11 Φεβρουαρίου του 2010. Ο συγγραφέας έστειλε στην Τζάνετ Μακ Κουίν, αδελφή του, το έργο και το ολοκλήρωσε αφού έλαβε την έγκρισή της για το περιεχόμενό του. Η παράσταση θα παίζεται έως τις τις 27 Ιουνίου.

No comments: