Saturday, May 16, 2015

Η Ομάδα Χρώμα στο 2ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου «Το Γαλλικό Θέατρο à la Grecque»

Μια θυελλώδη νύχτα ο 40χρονος σκηνοθέτης Νάθαν Γκόλντριγκ επισκέπτεται τον 76χρονο Τέο Στάινερ, βετεράνο ηθοποιό, ο οποίος ζει μόνος κάπου στη γαλλική επαρχία με σκοπό να του προτείνει να ανέβει και πάλι, μετά από χρόνια, στη σκηνή και να παίξει τον Βασιλιά Ληρ. Εκείνος αρνείται και ο σκηνοθέτης, στην προσπάθειά του να τον πείσει να δεχτεί, θα εκμαιεύσει από τον διάσημο ηθοποιό, στη διάρκεια της βραδιάς, την οδυνηρή προσωπική του μαρτυρία από τη φρίκη του Ολοκαυτώματος. Πληγές προσωπικές, απομεινάρια της ιστορικής κόλασης του 20ου αιώνα πετούν σαν κομμάτια στάχτης στον αέρα, ξεφεύγοντας από μια φωτιά που, μάταια, προσπαθεί να νικήσει τη θύελλα που έξω, ακόμα, επιμένει.

 Μετάφραση: Μαρία Ευσταθιάδη. Σκηνοθεσία-φωτισμοί: Κωνσταντίνος Χατζής. Διαμόρφωση σκηνικού χώρου-Κοστούμια: ομάδα χρώμα. Επιμέλεια Κίνησης: Χριστίνα Βασιλοπούλου. Βοηθοί Σκηνοθέτη: Πάνος Κατσιαούνης - Γεωργία Λένη. Φωτογραφίες παράστασης: Γεωργία Λένη, Άγγελος Μπάλλας. Συμπαραγωγή: Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος & Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Σε συνεργασία με: SACD & COPIE PRIVÉE.

 Παίζουν: Τέο Στάινερ: Γιώργος Κοτανίδης, Νάθαν Γκόλντριγκ: Κωνσταντίνος Χατζής και Ελπίδα Μεταξά, Bertrand Moreau, Ευδοκία Στατήρη.
 Τα αποσπάσματα από τον «Βασιλιά Ληρ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ είναι από τη μετάφραση του Διονύση Καψάλη και αποσπάσματα από τον «Άμλετ» και τον «Μάκβεθ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ είναι από τη μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά.

   Πληροφορίες: «Η θύελλα επιμένει»  του Ενζό Κορμάν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα. Αίθουσα: Ειδικά διαμορφωμένος υπόγειος χώρος. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τρίτη 26, Τετάρτη 27 και Πέμπτη 28 Μαΐου 2015, στις 21:00. Τιμή εισιτηρίων: 10 ευρώ, γενική είσοδος, ανά παράσταση.Εισιτήρια προπωλούνται: Στα ταμεία του Ιδρύματος M. Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση, Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος  www.mcf.gr  . Σε επιλεγμένα καταστήματα Forthnet (Πειραιά, Καλλιθέας (Θησέως), Αιγάλεω, Συντάγματος, Γλυφάδας, Αμαρουσίου. Αγίου Δημητρίου, Νέας Σμύρνης).

No comments: