Στην αριστοφανική κωμωδία επιστρέφει το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου, και μάλιστα στις Εκκλησιάζουσες, σε αυτήν την ουτοπική φαντασία που δημιουργεί προκειμένου να μιλήσει στους Αθηναίους συμπολίτες του για την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα της πόλεως.

Ο σκηνοθέτης Κώστας Μητράκας δημιουργεί μια παράσταση σημερινή αλλά και αρχαία, κωμική αλλά και τρομακτική, φέρνοντας στη σκηνή μια ουτοπία κοινοκτημοσύνης που τελειώνει με ένα ιδιότυπο ξεφάντωμα, μια ουτοπία που θέλει διαρκώς κάτι να μας θυμίζει...
Οι Εκκλησιάζουσες θα παρουσιάζονται στο Στούντιο Λήδρα (Κέκροπος 12, Πλάκα) και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή έως τις 24 Μαΐου, με ελεύθερη είσοδο και προαιρετική οικονομική εισφορά.
Παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί Ανδρέας Ζαχαριάδης, Αργυρώ Λογαρά, Σοφία Μάρκου, Κώστας Μητράκας, Φένια Μπινιάρη, Μαρία Σιαβίκη, Αναστασία Τζανάτου, Μανώλης Χατζηγεωργίου, Διονύσης Χριστόπουλος. Τη μουσική επιμελείται ο Μανώλης Χατζηγεωργίου και τα σκηνικά και τα κοστούμια οι Σοφία Μάκου και Μαρία Σιαβίκη.