Απάντηση στον χαρακτηρισμό ως "ατοπήματος", από τον διευθυντή του ΚΘΒΕ Γιάννη Βούρο, της αναφοράς του, σε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού, στο κόστος παραγωγής της "'μεγαλοϊδεατικής' σύλληψης rock όπερας Alexander», έδωσε χθες, με δήλωσή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος.
Στην απάντησή του προς τον "συνάδελφό μου ηθοποιό", ο Π. Σκουρολιάκος σημειώνει: "Θα ήθελα να διευκρινίσω πως πάντα πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω πως όταν διαχειριζόμαστε δημόσιο χρήμα πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί.
Δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς ο Γ. Βούρος, έμπειρος επαγγελματίας και επιχειρηματίας, ρίσκαρε μια τόσο ακριβή παραγωγή για τόσο λίγες παραστάσεις. Δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς, όταν δεν ρισκάρουμε προσωπικό χρήμα, έχουμε τόσο μεγάλη άγνοια κινδύνου".
* Θα πρέπει να σημειώσουμε, για λόγους δικαιοσύνης, ότι στο χθεσινό μας ρεπορτάζ για τη συνέντευξη Τύπου του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΚΘΒΕ κάναμε λόγο σε μη αναφορά του στα έξοδα του 2014, κάτι που δεν ήταν ακριβές. Ο Γ. Βούρος αναφέρθηκε όντως σε έξοδα, 201.000 ευρώ "για παραγωγή και υλοποίηση του προγραμματισμού μας" και 1.319.000 ευρώ "γενικής καλλιτεχνικής δραστηριότητας", ποσά κατά 264.000 μικρότερα από τα προϋπολογισθέντα.