Wednesday, April 1, 2015

Η PRAKSIS αποκαλύπτει τις κρυμμένες φωνές, κάθε Πέμπτη, στο θέατρο "Σημείο"

Βενιζέλος Βασίλης

  • Η ΑΥΓΗ, 30.03.2015 

  • Το θέατρο Σημείο από τα μέσα Νοεμβρίου έως και τις αρχές Απριλίου για κάθε Πέμπτη παρουσιάζει την παράσταση «Under –κρυμμένες φωνές». Η παράσταση αφορά ζητήματα μετανάστευσης και αποτελείται από ντοκουμέντα, λογοτεχνικά κείμενα και μαρτυρίες της πορείας ενός μετανάστη ή ενός πρόσφυγα από τη στιγμή που εγκαταλείπει την πατρίδα του μέχρι να καταφέρει να ενταχθεί στην ελληνική κοινωνία.
    Όπως αναφέρει στον πρόλογό του ο σκηνοθέτης της παράστασης Νίκος Διαμαντής, το «Under» φιλοδοξεί να αποτελέσει μια πλατφόρμα έκφρασης, όπου κάθε Μ.Κ.Ο που έχει μεταναστευτική ατζέντα, θα της δίνεται η δυνατότητα να φωτίσει μία από τις πτυχές του πολύπλοκου αυτού κοινωνικού ζητήματος.
    Σε αυτό το πλαίσιο η PRAKSIS, συμμετέχοντας στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία «Οι λέξεις μετράνε!» σας καλεί στη 1 Απριλίου 2015 να δείτε την παράσταση και να συμμετέχετε κατόπιν σε ένα σχολιασμό σχετικά με τη χρήση των λέξεων «λαθραίος» και «παράνομος» και τις επιπτώσεις τους στην προσπάθεια ένταξης των μεταναστών και των προσφύγων στην ελληνική και ευρωπαϊκή κοινωνία. Από την PRAKSIS θα παρουσιαστούν η γλωσσική και η νομική προσέγγιση για την χρήση των όρων.
    Under – κρυμμένες φωνές
    Τετάρτη 1 Απριλίου 2015
    Ώρα έναρξης 21.30
    Θέατρο Σημείο: Χαρ. Τρικούπη 10, πίσω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, τηλ. 2109229579
    Γενική είσοδος: 10 €
    Συντελεστές της παράστασης
    Σκηνοθεσία: Νίκος Διαμαντής
    Σκηνική επιμέλεια: Άσης Δημητρουλοπούλου
    Ερμηνεύουν: Ελενα Αρβανίτη, Σταύρος Γιαννακόπουλος, Χρήστος Σκούρτας, Μικές Γλύκας, Αράς Χαμεντιάν

    No comments: