Thursday, April 2, 2015

Συνάντηση γνωριμίας είχε, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, με το ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου.


Δεν τέθηκε θέμα παραίτησης του ΔΣ, ενώ ο υπουργός ζήτησε να δει τις συμβάσεις εργαζομένων, με αφορμή καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου. Το ΔΣ αναμένεται και σήμερα να επισκεφθεί την Μπουμπουλίνας, παραδίδοντας στον υπουργό τα στοιχεία.
Το ΣΕΕΘ, στην επιστολή που απέστειλε στη διοίκηση του Εθνικού Θεάτρου δηλώνει την πρόθεσή του να ξεκινήσει προειδοποιητική στάση εργασίας την Τετάρτη 22 του μήνα, «αν δεν υπάρξει δέσμευση με χρονοδιάγραμμα για την επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων».


  • «Σπατάλες»
Οπως αναφέρεται στη μακροσκελή επιστολή, «ζητήσαμε να περιοριστούν οι σπατάλες. Σε μια εποχή που στη χώρα βρίσκεται σε εξέλιξη ανθρωπιστική κρίση, είναι αυτονόητο ότι προκλητικά αλόγιστα έξοδα πρέπει να περιοριστούν. Φαινόμενα ευνοϊκής μεταχείρισης, αργομισθίας, έλλειψης προγραμματισμού, απαξίωσης ανθρώπινων και υλικών πόρων κ.ά. Η ανησυχία μας είναι ότι πιθανόν η ακολουθούμενη πολιτική να θέσει σε δοκιμασία τη βιωσιμότητα του Οργανισμού. Και θέλουμε να συμβάλουμε ώστε να μη βρεθούμε σε δύσκολη οικονομική θέση όπως το ΚΘΒΕ. «Ζητάμε», όπως τονίζουν, «διαφάνεια, υποχρέωση όχι μόνο νομική αλλά και ηθική, μέσω της ''Διαύγειας''.
Τη δημοσιοποίηση δηλαδή όλων των συμβάσεων των συνεργατών και των εξωτερικών εργολαβιών. Ζητούμε ενημέρωση για διαβούλευση στα εργασιακά, την οικονομική εξέλιξη, τον σχεδιασμό και την πολιτική του Οργανισμού έτσι όπως ορίζονται από το ΠΔ 240/06 σύμφωνα και με την υπόδειξη του υπουργείου Εργασίας».
Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού δέχθηκε χθες στο γραφείο του και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Γιάννη Βούρο. Στη συνάντησησυζητήθηκε το πώς θα βρεθούν τρόποι για να πηγαίνουν τα χρήματα της επιχορήγησης στη μισθοδοσία των εργαζομένων.

No comments: