Tuesday, March 31, 2015

Ποικιλία εαρινών εκδηλώσεων στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά


ΟΛΓΑ ΣΕΛΛΑ, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 29.03.2015
Δυναμικά μπαίνει στη νέα φάση του το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που παρουσίασε ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του, σκηνοθέτης Νίκος Διαμαντής. Και στον τομέα του θεάτρου, και στον τομέα της μουσικής, και στον τομέα των εικαστικών.
Σήμερα ολοκληρώνονται οι παραστάσεις του έργου «Το ξυλάδικο του Βόλου - “Διπλό βιβλίο” του Δημήτρη Χατζή», που σκηνοθετεί ο Γ. Αρμένης (απ’ όπου και η φωτογραφία). Τη Δευτέρα και την Τρίτη, στο φουαγιέ του ΔΘΠ θα φιλοξενηθούν μικρές όπερες, ενώ από την 1η Απριλίου και μέχρι την Κυριακή των Βαΐων ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου με την παράσταση «Το τρίτο στεφάνι» σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά έρχεται στο πρώτο λιμάνι της χώρας.

Μια ξεχωριστή βραδιά ετοιμάζεται για τη Μεγάλη Τρίτη, 7 Απριλίου. Με τίτλο «Το Πάσχα της ζωής μου», λογοτέχνες, ποιητές και καλλιτέχνες διαβάζουν στον χώρο του ΔΘΠ κείμενα για το πιο ωραίο «Πάσχα της ζωής τους». Ο Απρίλιος θα κλείσει με την παράσταση του Γιάννη Σκουρλέτη «Αχ» (17, 18, 19/4), ενώ στην έξοδο του Απριλίου (29/4) φτάνει στον Πειραιά η οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη «Θέλω να δω τον πάπα» (μέχρι τις 7 Μαΐου).
Δύο ακόμα θεατρικές προτάσεις μέσα στον Μάιο: το έργο του Οφενμπαχ «Ωραία Ελένη» (σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Αδάμ, στις 9 και 10 Μαΐου) και από τις 22 μέχρι και το τέλος Μαΐου η παράσταση της Λένας Κιτσοπούλου, που παρουσιάζεται ήδη με επιτυχία στο Θέατρο Τέχνης της οδού Φρυνίχου. Η φετινή σεζόν θα ολοκληρωθεί με το Φεστιβάλ Νεανικής Δημιουργίας (από 12 ώς 14 Ιουνίου) με τίτλο Inport Festival.
Πρώτος εικαστικός που φτάνει στον Πειραιά με το έργο του, ο Χρήστος Μποκόρος, με τα ατμοσφαιρικά και γήινα έργα του.

No comments: