Friday, June 22, 2012

ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ ΤΖΟΛΙ Μεταμορφώνεται σε κακιά μάγισσα

Νάτη και η Αντζελίνα Τζολί σε ρόλο κακιάς µάγισσας. Τρίτη στη σειρά σταρ που αποφασίζει να παίξει µια «κακιά», µε µαγικές δυνάµεις, σε παραµύθι της µεγάλης οθόνης, µετά τις κακές βασίλισσες Τζούλια Ρόµπερτς («Καθρέφτη, καθρεφτάκι µου») και Σαρλίζ Θέρον («Η Χιονάτη και ο κυνηγός»).

Η ιστορία της ?άγισσας από την «Ωραία κοι?ω?ένη» αναβιώνει στο «Maleficent» της Ντίσνεϊ, ?ε την Αντζελίνα Τζολί να φοράει ένα καπέλο ?ε δύο ?υτερούς, απειλητικούς κώνους
Η ιστορία της ?άγισσας από την «Ωραία κοι?ω?ένη» αναβιώνει στο «Maleficent» της Ντίσνεϊ, ?ε την Αντζελίνα Τζολί να φοράει ένα καπέλο ?ε δύο ?υτερούς, απειλητικούς κώνους
Νάτη και η Αντζελίνα Τζολί σε ρόλο κακιάς µάγισσας. Τρίτη στη σειρά σταρ που αποφασίζει να παίξει µια «κακιά», µε µαγικές δυνάµεις, σε παραµύθι της µεγάλης οθόνης, µετά τις κακές βασίλισσες Τζούλια Ρόµπερτς («Καθρέφτη, καθρεφτάκι µου») και Σαρλίζ Θέρον («Η Χιονάτη και ο κυνηγός»). Η Τζολί εµφανίζεται στην πρώτη επίσηµη φωτογραφία από το τρισδιάστατο «Male-ficent» της Ντίσνεϊ να φοράει ένα καπέλο µε δύο µυτερούς, απειλητικούς κώνους. Γκόθικ η φωτογραφία, σκοτεινή και η Αντζελίνα, πραγµατική πρωταγωνίστρια του φιλµ το οποίο µόλις ξεκίνησε να γυρίζεται για να µεταφέρει την ιστορία της µάγισσας από την «Ωραία κοιµωµένη» σε µια ολότελα ξεχωριστή κινηµατογραφική παραγωγή. Στην ταινία του 1959, η Ντίσνεϊ είχε ντύσει τη «Maleficent» µε µια µαύρη µεσάτη κάπα, της είχε δώσει µια µακάβρια απόχρωση δέρµατος και εκτός από τα οστεώδη µακριά δάχτυλα, τα κατακίτρινα µοχθηρά µάτια και τις δηλητηριώδεις ατάκες, της είχε χαρίσει κι ένα κακότροπο κοράκι για κατοικίδιο.
Πάνω από µισό αιώνα µετά, το στούντιο τιµά την εµβληµατική µάγισσα που θύµωσε και καταράστηκε το νεογέννητο κορίτσι στην «Ωραία κοιµωµένη», διηγούµενο µε ένα φιλµ σε 3D τη δική της σκοτεινή πλευρά.
«Ελπίζω στο τέλος να δείτε µια γυναίκα που µπορεί να είναι πολλά διαφορετικά πράγµατα και που µόνο επειδή προστατεύει τον εαυτό της γίνεται επιθετική, χωρίς αυτό να σηµαίνει ότι δεν µπορεί να έχει και άλλα (καλύτερα χαρακτηριστικά)», λέει η πρωταγωνίστρια στον οµότιτλο ρόλο, Αντζελίνα Τζολί.
Ο γρίφος
«Θα χρειαστεί να λύσετε µόνοι σας τον γρίφο για το ποια είναι τελικά», τονίζει. Απέναντι στην απειλητική, ψηλόλιγνη Τζολί θα σταθεί η εύθραυστη Ελ Φάνινγκ στον ρόλο της κοιµωµένης πριγκίπισσας Ορόρα ενώ ενδιαφέρον έχει πως το καστ συµπληρώνουν αναγνωρισµένοι Βρετανοί ηθοποιοί όπως οι Ιµέλντα Στόντον, Μιράντα Ρίτσαρντσον, Τζούνο Τεµπλ και Λέσλι Μάνβιλ.
Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο πρωτοεµφανιζόµενος Ρόµπερτ Στρόµπεργκ (δύο φορές βραβευµένος µε Οσκαρ για την καλλιτεχνική διεύθυνση της «Αλίκης στη χώρα των θαυµάτων» και του «Avatar»), ενώ το σενάριο η Λίντα Γούβελτον («Ο βασιλιάς των λιονταριών», «Η πεντάµορφη και το τέρας»).
Τα γυρίσµατα του «Maleficent», που θα δούµε σε 3D τον Μάρτιο του 2014, πραγµατοποιούνται στο Μπακιγχαµσίαρ της Αγγλίας, γι' αυτό και η οικογένεια Τζολί-Πιτ έχει µετακοµίσει στο Λονδίνο.
Αντα Δαλιάκα, ΕΘΝΟΣ, 22/6/2012

No comments: