Friday, June 22, 2012

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 41ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ Αττίκ, Ψαραντώνης και Αριστοφάνης με θέα τον Ολυμπο


ΤΗΣ ΓΙΩΤΑΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012 | ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ
Ο Ψαραντώνης, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, η Αλκηστις Πρωτοψάλτη, αλλά και ο Αττίκ, ο Αριστοφάνης, ο Ευριπίδης και ο Μολιέρος θα δώσουν το «παρών» στο 41ο Φεστιβάλ Ολύμπου, που θα πραγματοποιηθεί από 7 Ιουλίου μέχρι και 26 Αυγούστου στο Δίον, το Κάστρο του Πλαταμώνα, τα αρχαία Λείβηθρα και το βυζαντινό ναό της Παναγιάς Κονταριώτισσας. Ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Ολύμπου, Γρηγόρης Παπαχρήστος, μιλώντας στον «Α» για τη διοργάνωση εξηγεί: «Συνεχίζοντας το θεσμό της τιμώμενης χώρας -προηγήθηκαν η Γαλλία και η Ισπανία- φέτος θα είναι η Ρωσία. Φιλοδοξούμε παρά την κρισιμότητα των καιρών και τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής να παρουσιάσουμε ένα αξιοπρεπές πρόγραμμα, ποιοτικό και πλούσιο. Κάτι που μας εξασφαλίζει η συμμετοχή μας στο ΕΣΠΑ. Πιο συγκεκριμένα έχουν εγκριθεί κονδύλια για τρία συνολικά χρόνια -ξεκίνησαν από πέρσι- που ανέρχονται ετησίως περίπου στα 250.000 ευρώ».

Η αυλαία του φεστιβάλ θα ανοίξει με τα εγκαίνια της έκθεσης «Η Ρωσική Πρωτοπορία στη σκιά του Ολύμπου» σε συνεργασία με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης το Σάββατο 7 Ιουλίου, στις 19.30, στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών του δήμου Δίου - Ολύμπου. Την ίδια μέρα στις 21.30 θα δοθεί η παράσταση «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη από το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας και την εταιρία «5η Εποχή» σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη με τον Στέλιο Μάινα.
Ακολουθούν οι παραστάσεις «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή από το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου - συμπαραγωγή με την εταιρία «Artivities» σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις με τον Αιμίλιο Χειλάκη (14/07), ημερίδα σχετικά με τη Συλλογή Κωστάκη (18/7), η μουσικοθεατρική παράσταση «Αναζητώντας τον Αττίκ» με τους Ακη Σακελλαρίου και Ζωζώ Σαπουντζάκη (21/7), «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη με τον Τάσο Νούσια (25/7). Το πρόγραμμα συνεχίζεται με συναυλία του Γιάννη Πάριου (28/7) και της Πολυτονικής Ορχήστρας του δημοτικού ωδείου Κατερίνης (29/7, η παράσταση θα επαναληφθεί και στις 22/8), την παράσταση «Στην αγκαλιά της Σαχραζάτ» (1/8) και τις καθιερωμένες αρχαιολογικές ομιλίες (3/8 και στις 24/8). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα «Ορνιθες» από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα (4/08), συναυλία των Ευανθίας Ρεμπούτσικα και Αλκ. Πρωτοψάλτη (5/8), «Νεφέλες» από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη με τον Γιάννη Μπέζο (10/8), «Οι άθλοι του Ηρακλή» για τους μικρούς φίλους σε σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη (11/8), συναυλία του Ψαραντώνη (13/8), συναυλία ελληνικής και ρωσικής μουσικής (14/8), βραδιά ρωσικής εκκλησιαστικής μουσικής (15/8), «Ιππής» του Αριστοφάνη από το ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή με τον Πέτρο Φιλιππίδη και Γιάννη Ζουγανέλη (18/8) και συναυλία από τη δημοτική χορωδία Λιτοχώρου «Ι. Σακελλαρίδης» με τίτλο «Σαν παλιό σινεμά»(19/8 θα επαναληφθεί και στις 26/8).

No comments: