Friday, June 22, 2012

Ολα τα λεφτά η Χιονάτη

ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ
Με αποδοχές 34,5 εκατ. δολαρίων, η 22χρονη Κρίστεν Στιούαρτ είναι η νεότερη ηθοποιός που αναδεικνύεται ως η πιο ακριβοπληρωμένη στον κόσμο

Η «κακιά μάγισσα» Σαρλίζ Θέρον... έχασε τελικά από τη «Χιονάτη» Κρίστεν Στιούαρτ, αφού η τελευταία είχε σχεδόν διπλάσιες αποδοχές
Η «κακιά μάγισσα» Σαρλίζ Θέρον... έχασε τελικά από τη «Χιονάτη» Κρίστεν Στιούαρτ, αφού η τελευταία είχε σχεδόν διπλάσιες αποδοχές
Κρίστεν Στιούαρτ: Η νεότερη γυναίκα ηθοποιός που στα 22 της είναι στην κορυφή της λίστας του περιοδικού Forbes ως η πιο ακριβοπληρωμένη στον κόσμο. Η σταρ του «Λυκόφωτος» εκτινάχθηκε στην πρώτη θέση της ετήσιας χρηματοοικονομικής αναμέτρησης στο Χόλιγουντ, καθώς οι αποδοχές της από τον Μάιο του 2011 έως τον Μάιο του 2012 ανήλθαν στο ποσό των 34,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Προσωποποίηση της πρώιμης επιτυχίας στον λαμπερό κόσμο του κινηματογράφου, η Στιούαρτ έγινε απαραίτητη για το φραντσάιζ του «Λυκόφωτος», ώστε να διεκδικεί υψηλή αμοιβή για την εργασία της.
Η «Μπέλα» του «Λυκόφωτος» πήρε 12,5 εκατομμύρια δολάρια για τα τελευταία δύο φιλμ της σειράς, καθώς και μερίδιο από τα κέρδη. Την ίδια πληρωμή είχαν και οι συμπρωταγωνιστές της, Ρόμπερτ Πάτινσον και Τέιλορ Λότνερ, αλλά η ίδια στάθηκε πιο τυχερή λόγω της επιτυχίας του μπλοκμπάστερ «Η Χιονάτη και ο κυνηγός». Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Forbes, στη λίστα των 100 ισχυρότερων διασημοτήτων η Στιούαρτ είναι 43η, μια διόλου ευκαταφρόνητη θέση που την κέρδισε λόγω της φήμης και του παχυλού μισθού της.
Ας δούμε όμως ποιες είναι οι υπόλοιπες σταρ της λίστας. Στο νούμερο 2, με 34 εκατομμύρια δολάρια αποδοχές, είναι η Κάμερον Ντίαζ χάρη στο εμπορικό χιτ-έκπληξη στο οποίο πρωταγωνίστησε, την κωμωδία «Ατακτη καθηγήτρια» και τις συμμετοχές της στις ταινίες «The green hornet» και «Τι να περιμένεις όταν είσαι έγκυος». Στην τρίτη θέση είναι η Σάντρα Μπούλοκ με 25 εκατομμύρια δολάρια, χάρη στα χρήματα που κερδίζει ακόμα από το οσκαρικό «The blind side» (2009) και τα όσα πήρε από το πρόσφατο δράμα «Εξαιρετικά δυνατά και απίστευτα κοντά».
Η 38χρονη Κρίστεν Γουίγκ κέρδισε 12 εκατ. δολάρια χάρη στις οσκαρικές «Φιλενάδες»
Η 38χρονη Κρίστεν Γουίγκ κέρδισε 12 εκατ. δολάρια χάρη στις οσκαρικές «Φιλενάδες»
Οι περσινές κορυφαίες της λίστας, Αντζελίνα Τζολί και Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, έπεσαν φέτος. Η πρώτη είναι νούμερο 4 με 20 εκατομμύρια δολάρια λόγω απουσίας της από μεγάλη παραγωγή, αν και τα... 78 εξώφυλλα που κόσμησε από πέρυσι έως φέτος, λόγω της σχέσης και του αρραβώνα της με τον Μπραντ Πιτ, ήταν αρκετά για να κρατήσουν τη φήμη της στον αφρό! Η δεύτερη είναι στο νούμερο 7 με 15 εκατομμύρια δολάρια εξαιτίας της αποτυχημένης κομεντί «Μα πώς τα καταφέρνει!» αλλά, ευτυχώς, το προσοδοφόρο φραντσάιζ του «Sex and the city» και η επιχειρηματική της δράση στον κόσμο των καλλυντικών τής αποφέρουν πολλά. Στις θέσεις 5 και 6 της λίστας είναι οι δύο κακιές μάγισσες της φετινής χρονιάς, η Σαρλίζ Θέρον της «Χιονάτης και του κυνηγού» με 18 εκατομμύρια και η Τζούλια Ρόμπερτς του «Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου» με 16 εκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα. Η Θέρον, ιέρεια του Dior, έπαιξε και στις ταινίες «Προμηθέας» και «Young adult», εξασφαλίζοντας τα του οίκου της, ενώ η Ρόμπερτς στα 45 της κρατάει ακόμα γερά κι ας μην «πήγε» στα ταμεία η περσινή της κωμωδία «Η περίπτωση Larry Crowne».
«Οι γυναίκες πληρώνονται λιγότερο απ' ό,τι οι άντρες στον κινηματογράφο», επισημαίνει, παρ' όλα αυτά, το Forbes και εξηγεί: «Οι 10 γυναίκες ηθοποιοί που μπήκαν στη λίστα μας κέρδισαν συνολικά 200 εκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με τα 361 εκατομμύρια δολάρια που απέκτησαν όλοι οι άντρες ηθοποιοί του αντίστοιχου Τοπ 10».
Από το «Λυκόφως» στην κορυφή της λίστας με τις πιο ακριβοπληρωμένες η Κρίστεν Στιούαρτ
Από το «Λυκόφως» στην κορυφή της λίστας με τις πιο ακριβοπληρωμένες η Κρίστεν Στιούαρτ
ΟΙ ΕΞΙ ΠΡΩΤΕΣ
1. Κρίστεν Στιούαρτ 34,5 εκατ. δολάρια
2. Κάμερον Ντίαζ 34 εκατ. δολάρια
3. Σάντρα Μπούλοκ 25 εκατ. δολάρια
4.Αντζελίνα Τζολί 20 εκατ. δολάρια
5. Σαρλίζ Θέρον 18 εκατ. δολάρια
6. Τζούλια Ρόμπερτς 16 εκατ. δολάρια
ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ
Οσκαρ και «βροχή» από δολάρια
Η «άτακτη» Κάμερον
Η Κάμερον Ντίαζ είναι η δεύτερη πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός του Χόλιγουντ, με 34 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία οφείλει στην επιτυχημένη κωμωδία «Ατακτη καθηγήτρια».
«Προίκα» το Οσκαρ
Η Σάντρα Μπούλοκ με αποδοχές 25 εκατομμύρια δολάρια είναι τρίτη στη λίστα, χάρη στα συνεχιζόμενα κέρδη της ταινίας «The blind side», η οποία μάλιστα της χάρισε και το Οσκαρ.
Εχασε την πρωτιά
Η Αντζελίνα Τζολί με 20 εκατομμύρια δολάρια στο ταμείο της είναι τη φετινή χρονιά στο νούμερο 4, αφού έχασε τα ηνία της πρωτιάς που είχε από την Κρίστεν Στιούαρτ.
Η... παλιά είναι αλλιώς
Η Τζούλια Ρόμπερτς, μία από τις πιο «παλιές» της σόουμπιζ, βρίσκεται στο νούμερο 5 με αποδοχές 16 εκατομμύρια δολάρια τη φετινή χρονιά κρατώντας... το γόητρό της.
«Κυνηγά» την αντίζηλο
Η Τζένιφερ Ανιστον είναι η τελευταία της λίστας με κέρδη 11 εκατομμύρια δολάρια, έξι θέσεις χαμηλότερα από την αιώνια αντίζηλό της, Αντζελίνα Τζολί.
Παράδειγμα αντοχής
Η Μέριλ Στριπ είναι η βετεράνος της λίστας, παράδειγμα αντοχής για τις υπόλοιπες και ας κερδίζει λιγότερα από την νεότερή της κατά 40 χρόνια Κρίστεν Στιούαρτ.
ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΙΠ ΣΤΗΝ ΑΝΙΣΤΟΝ
Η «Σιδηρά κυρία» και το «κακό αφεντικό»
Στις τρεις τελευταίες θέσεις του Τοπ 10 που εξέδωσε το περιοδικό Forbes είναι η βετεράνος Μέριλ Στριπ, η σταρ των «Φιλενάδων» Κρίστεν Γουίγκ και η Τζένιφερ Ανιστον. Η 62χρονη Στριπ, η γηραιότερη όλων των ακριβοπληρωμένων ηθοποιών της λίστας, ανθεκτική παρουσία μέσα στον χρόνο με τη συνεχή της δουλειά και συνεισφορά στην έβδομη τέχνη, κέρδισε 12 εκατομμύρια δολάρια και το τρίτο πολυπόθητο Οσκαρ της καριέρας της για τη «Σιδηρά κυρία».
Στην όγδοη θέση, η 38χρονη κωμικός Κρίστεν Γουίγκ του τηλεοπτικού «Saturday night live» κέρδισε 12 εκατομμύρια δολάρια χάρη στις οσκαρικές και δημοφιλείς «Φιλενάδες», κι αν «έχασε» με τη νερόβραστη κομεντί «Κολλητοί με παιδί», που βγήκε φέτος τον Μάρτιο στις αίθουσες, θα το αναπληρώσει σύντομα, τα Χριστούγεννα, με την κωμωδία «The secret life of Walter Mitty», την πρώτη της μεγάλη παραγωγή στο πλευρό του Μπεν Στίλερ.
Τέλος, η Ανιστον είναι το όνομα που δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα - αναπόσπαστο κομμάτι της κινηματογραφικής σόουμπιζ! Με κέρδη 11 εκατομμύρια δολάρια, η πρώην κυρία Μπραντ Πιτ κατέκτησε τα περιοδικά με τη νέα της σχέση της με τον ηθοποιό Τζάστιν Θέρου, κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις ως «κακό αφεντικό» στην κωμωδία «Αφεντικά για σκότωμα» και εμφανίστηκε με τον Ανταμ Σάντλερ στην κομεντί «Σύζυγος για ενοικίαση».
ΑΝΤΑ ΔΑΛΙΑΚΑ, ΕΘΝΟΣ, 22/6/2012

No comments: