Tuesday, September 27, 2011

Τρεις αριστοφανικοί ήρωες ιδρύουν μια ουτοπική χώρα


  • ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Τη μουσικοθεατρική παράσταση "Ουτοπίξ-Eνα βότσαλο στη μνήμη" σε κείμενα και σκηνοθεσία Θωμά Βελισσάρη, φιλοξενεί από την Πέμπτη το Θέατρο Τέχνης "Ακτίς Αελίου" στη Θεσσαλονίκη.
Τη μουσικοθεατρική παράσταση "Ουτοπίξ-Eνα βότσαλο στη μνήμη" σε κείμενα και σκηνοθεσία Θωμά Βελισσάρη, φιλοξενεί από την Πέμπτη το Θέατρο Τέχνης "Ακτίς Αελίου" στη Θεσσαλονίκη.
Το κείμενο της παράστασης είναι μια σύνθεση βασισμένη σε κάποιες από τις κωμωδίες του Αριστοφάνη συνδυασμένη με πρωτότυπα κείμενα που αφορούν στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής. Το μουσικό μέρος βασίζεται στο έργο του Διονύση Σαββόπουλου "Ο Αριστοφάνης που γύρισε από τα θυμαράκια" και σε επιλογές από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.
Τρεις αριστοφανικοί ήρωες συναντιούνται για να ιδρύσουν μια χώρα ουτοπική, έναν τόπο φτιαγμένο απ' την αρχή, χωρίς παρελθόν, και όπως πιστεύουν με λαμπρό μέλλον.
Το σκηνικό και τα κοστούμια είναι της Μ. Γκούμλα, η μουσική επιμέλεια του Δ. Δημητρακόπουλου, οι χορογραφίες της Ν. Μπένου και παίζουν οι ηθοποιοί: Θ. Βελισσάρης, Δ. Δημητρακόπουλος, Δ. Καλπενίδου, Γ. Μόμτσιος, Γρ. Παπαδόπουλος, Δ. Τίκου.
Οι παραστάσεις θα δίνονται μέχρι τις 16 Οκτωβρίου στο θέατρο της "Ακτίς Αελίου", στην οδό Χριστοπούλου.

No comments: