Wednesday, September 21, 2011

Το Οικείο Θέατρο ταξιδεύει στην Κέρκυρα με τον Κωνστατίνο Θεοτόκη




Το Οικείο Θέατρο εγκαινιάζει έναν νέο θεσμό. Θέλοντας να τιμήσει και να αναδείξει τον πλούτο κάθε τόπου, βρίσκεται κάθε χρόνο, σε διαφορετικό νομό και επιλέγει ένα έργο ντόπιου συγγραφέα και ανεβάζει παραστάσεις σε όλο το νομό. Στη συνέχεια ταξιδεύει στην Αθήνα, στον Πειραιά και σε όλη την Ελλάδα. Φέτος το Οικείο Θέατρο ξεκινάει με την Κέρκυρα και το έργο του Κωνσταντίνου Θεοτόκη ΚΑΤΑΔΙΚΟΣ
Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή συγγράμματα του Κερκυραίου συγγραφέα, του σημαντικότερου εκπροσώπου της Επτανησιακής Σχολής και ενός από τους πλέον αξιόλογους Έλληνες πεζογράφους της περιόδου του 1900.
Η πρεμιέρα στο Κερκυραϊκό κοινό θα γίνει στις 8 Οκτωβρίου, στην Εθνική Πινακοθήκη ενώ η δεύτερη παράσταση θα γίνει την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στην Εκκλησία Αντιβουνιώτισσα (Επτανησιακή Βασιλική Εκκλησία όπου στεγάζεται το Βυζαντινό Μουσείο). Στη συνέχεια θα δοθούν παραστάσεις στο σύνολο του νησιού, διατηρώντας – όσον αφορά το θέμα των χώρων – την βασική φιλοσοφία του Οικείου Θεάτρου: δηλ. να «ανέβει» σε σπίτια, εκκλησίες, θεατρικές σκηνές του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., στις φυλακές της Κέρκυρας, σε τοπικούς πολιτιστικούς οργανισμούς, αίθουσες σχολείων κλπ.

No comments: