Friday, September 23, 2011

ΣΤΑ «ΔΗΜΗΤΡΙΑ» 52 βίντεο σε βιωματικό παιχνίδι

Με την εικαστική-θεατρική performance "Tonight We Love Each Other", συμμετέχει ο Φίλιππος Τσιτσόπουλος στα "46α Δημήτρια", του δήμου Θεσσαλονίκης.


52 βίντεο σε βιωματικό παιχνίδι
Με την εικαστική-θεατρική performance "Tonight We Love Each Other", συμμετέχει ο Φίλιππος Τσιτσόπουλος στα "46α Δημήτρια", του δήμου Θεσσαλονίκης. Οι παραστάσεις θα δοθούν στις 26 και 29 του μήνα στον πολυχώρο πολιτισμού Block 33, στην περιοχή Σφαγίων.
Ο Φ. Τσιτσόπουλος ζει στην Ισπανία και μετά τη Βαλένθια, τη Σεβίλλη, τη Μαδρίτη, το Βερολίνο, την Αγκόνα, τη Ρώμη, τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Λίβερπουλ, το Μόναχο και άλλες πόλεις, παρουσιάζει στη Θεσσαλονίκη ένα συνεκτικό σύνολο της δουλειάς του.
Σε ένα είδος ψηφιακού πολυφωνικού θεάτρου, στο οποίο ο ίδιος συμμετέχει ως μοναδικός ηθοποιός και performer, η συνολική εγκατάσταση φέρνει κοντά τη μουσική, το θέατρο, τη φιλοσοφία, τη ζωγραφική και αποτελεί μια υψηλής αισθητικής πρόταση, με έντονο λυρικό και βιωματικό χαρακτήρα.
Ο καλλιτέχνης ενσωματώνει στην παράσταση 52 βίντεο με ερμηνείες του πατέρα του, γνωστού ηθοποιού Γιώργου Τσιτσόπουλου, και ο αριθμός (52) είναι συμβολικός, όσα και τα χρόνια που ο πατέρας του έπαιζε στο θέατρο. Η βίντεο εγκατάσταση του Φίλιππου Τσιτσόπουλου μαζί με την περφόρμανς του και υπό τη μουσική υπόκρουση του έργου του Johannes Brahms (op.86) και άλλων μουσικών έργων, έρχεται να διεγείρει χαμένες αισθήσεις, να ανακαλέσει στιγμές της ιστορίας της τέχνης και αλληγορίες της ψυχής. Επίσης, να οδηγήσει, μέσα από μια βιωματική καταβύθιση στο φαινομενικά παράλογο, σε μια νέα σχέση με τον εαυτό.

No comments: