Saturday, May 10, 2008

Ο ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΧΗΔΕΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ!!!

  • Οι Απάχηδες των Αθηνών Θεόφραστος Σακελλαρίδης. Νέα παραγωγή. 29 Νοεμβρίου 2008 έως 12 Απριλίου 2009 Θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ Σκηνοθεσία Ισίδωρος Σιδέρης, σκηνικά / κοστούμια Γιάννης Κατρανίτσας, χορογραφία Κυριάκος Κοσμίδης, φωτισμοί Κώστας Μπλουγουράς.

Είναι μέσα στο καινούργιο πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής! Ξαναδιαβάστε το καλά και δεν θα σας γελάσουν τα μάτια σας. Η οπερέτα Οι Απάχηδες των Αθηνών άλλαξε συγγραφέα. Βαρέθηκε τόσα χρόνια να είναι του Νίκου Χατζηαποστόλου και είπε να γίνει του... Θεόφραστου Σακελλαρίδη! Είναι δυνατόν να βγαίνει τέτοια αγραμματοσύνη από τα επίσημα κιτάπια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής; Κι όμως είναι... Αλλά, ποιος να ελέγξει τον υπεύθυνο του Γραφείου Προγράμματος ή του Γραφείου Τύπου της ΕΛΣ; Κι αυτός ακόμη ο καλλιτεχνικός διευθυντής είναι Ιταλός! Γνωρίζει τον Σακελλαρίδη ή τον Χατζηαποστόλου ή τους Απάχηδες; Εγώ, αυτή τη στιγμή θα απέλυα και τον (την) δημοσιογράφο του Γραφείου Τύπου αλλά και τον διευθυντή. Κυρίες και κύριοι της Λυρικής ό,τι βγαίνει από αυτό το ίδρυμα που το δόξασαν κάποιοι άλλοι που είχαν γνώσεις και αγάπη για την τέχνη, θα έπρεπε να είναι... "διαμάντι" και να μην επιδέχεται αμφισβήτηση. Αλλά δεν είναι το μοναδικό "λάθος" - γιατί άραγε να το πούμε αβλεψία; Υπάρχουν κι άλλα. Ποιος έχει τώρα όρεξη να κάθεται να χάνει τον καιρό του για να διορθώσει τα κακώς κείμενα! Ξύλο χρειάζεται και βούρδουλας. Όξω... απ' την παράγκα!

Και η πλάκα είναι πως αυτές οι μπούρδες αναπαράγονται και από το in.gr! Λέω: καλά, δεν βρέθηκε κάποιος μορφωμένος αρχισυντάκτης να διορθώσει; Βλέπετε όμως ότι η σημερινή δημοσιογραφία έχει πλημμυρίσει από αγράμματους που υποδύονται τους δημοσιογράφους. Κι όταν λένε "καλλιτεχνικό ρεπορτάζ" εννοούν τις σαχλαμάρες που βλέπει ο κοσμάκης στις κουτσομπολίστικες τηλεοπτικές εκπομπές και τα παιδιά (ή αναλόγως κάποιοι "μεγάλοι") είναι "καλλιτεχνικοί συντάκτες"! Κρίμα. Το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είχε κάποτε διαβασμένους δημοσιογράφους...

No comments: